VJENČAJU SE USKORO

Legendarni Bufon osvojio srce glamurozne bivše tv reporterke

Mislila sam da se nikada ne bih mogla zaljubiti u fudbalera, kazao je voditeljica

Buduća supruga Đanluiđija Bufona. Instagram

D. H.

30.9.2023

Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) neprijeporna je legenda fudbalskog sporta. Jedan od najboljih golmana u historiji ove igre. Upisao je 176 nastupa za reprezentaciju Italije, s kojom je 2006. u Njemačkoj osvojio naslov svjetskog prvaka. Čak 19 sezona branio je za torinski Juventus i osvojio deset scudetta. Osim italijanskog ima i naslov prvaka Francuske, s PSG-om, za kojega je branio dvije sezone.

Impresivna karijera

U avgustu je 45-godišnji Buffon (kao golman Parme, u kojoj je i započeo nogometnu priču), objavio kraj impresivne karijere. I sada će legendarni Gigi, kako najavljuju italijanski tabloidi (a prati ih i engleski Sun), napokon riješiti neke privatne obveze i "probleme". Naime, Bufon se iduće godine namjerava vjenčati sa svojom dugogodišnjom zaručnicom (od 2017.) Ilarijom Deamiko (D‘Amico). Par se upoznao još 2014. neposredno nakon Bufonovog razvoda od prve supruge, češke manekenke Alene Seredove.

Danas 50-godišnja Ilaria Damico poznato je ime italijanskog show-businessa. Premda se školovala za pravnicu, Ilaria je popularnost stekla kao voditeljica na talijanskom Sky Sportu, a ostvarila je i nekoliko glumačkih rola. Na svom Instagram profilu ima preko 55.000 pratitelja s kojima dijeli uvid u sve aspekte svog života, od glamuroznih snimki s crvenog tepiha do porodičnih fotografija (s Bufonom ima sina Leopolda, a iz prvog braka Pietra).

Imala predrasude

Ilaria priznaje kako je u početku imala predrasude spram Bufona.

- Mislila sam da se nikada ne bih mogla zaljubiti u fudbalera, a onda smo na jednom dobrotvornom događaju počeli razgovarati i zbližili smo se. Bili smo u sličnom emotivnom trenutku. Imali smo potrebu slušati jedno drugog. Sve je krenulo vrlo brzo i poželjeli smo spojiti naša dva svijeta – kazala je Damiko za Corriere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.