ŠOKANTAN GUBITAK

"Playboyjeva" manekenka preminula u dobi od samo 38 godina: Mutila je sa Sterlingom, jedina "nogirala" Balotelija

Mario nije mogao vjerovati i mislio je da će me slatko nagovoriti da mu se vratim. Kad je shvatio da nema šanse, loše je to primio - kazala je

Tabi Braun. Instagram

D. H. / Jutarnji.hr

17.10.2023

"Playboyjev" model i plesačica iz Londona Tabi Braun (Tabby Brown), koja je krasila naslovnice "Cosmopolitana" i ELLE-a te hodala s poznatim nogometašima, poput Rahima (Raheem) Sterlinga i Marija Balotelija (Balotelli), preminula je u dobi od samo 38 godina.

Braun se pojavila u brojnim reklamnim kampanjama za razne brendove, kao što su "Canon", "Virgin Atlantic", AXE i "Lynx", a učestvovala je i u reality showu na Channelu 5, ‘The Bachelor‘.

Njen bivši menadžer potvrdio je tužnu vijest o smrti za "The Sun". Shrvani obožavatelji i muzičke zvijezde također su se oglasili na društvenim mrežama kako bi odali počast manekenki.

"Kakva si svjetlost bila, tvoja vanjština odgovarala je onome kakva si bila iznutra, tako lijepa", poručio je muzičar NayNay.

"Ovo je definitivno šok. Moje iskreno saučešće porodici i prijateljima", "Srce mi je slomljeno. Pravi anđeo, volim te, Tabs. Šaljem ti ljubav i svjetlost na tvome putu u nebo", "Počivaj u miru, predivna dušo" - glasile su samo neke od poruka njenih obožavatelja.

Mnogi su saglasni da je Tabi bila "djevojka kakva se jednom rađa". "The Sun" je podsjetio na to da je manekenka prvi put viđena s engleskim fudbalerom Sterlingom u jednom luksuznom hotelu u martu 2016. To se dogodilo samo nekoliko sedmica nakon što se on "skućio" sa zaručnicom Paige Milian u njihovom domu vrijednom 3,5 miliona funti.

Tabi je također sedam mjeseci hodala s fudbalerom Balotellijem, nakon što su se 2011. upoznali u jednom noćnom klubu. Italijan ju je dodao za prijateljicu na Facebooku i nagovorio da izađe s njim na spoj.

- Stvarno sam se zaljubila u Marija, iako sam znala da to nije baš pametno - rekla je u intervjuu za "Mirror" 2013. i nastavila: 

- Rekao mi je da želi da se skrasimo i imamo porodicu. Tada sam saznala da već ima dijete sa svojom bivšom, stalno su kružile priče o tome kako tulumari s drugim ženama za koje je govorio da su "samo prijateljice". Tako da sam odlučila prekinuti s njim u novembru. Mario nije mogao vjerovati i mislio je da će me slatko nagovoriti da mu se vratim. Kad je shvatio da nema šanse, loše je to primio. Ali to je zato što ga nikada prije nijedna žena nije ostavila. Navikao je dobiti tačno ono što želi.

Tabi se pojavljivala i u raznim videospotovima muzičkih zvijezda, kao što su Snoop Dogg, Dizzee Rascal i B.O.B. Također je diplomirala marketing.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.