NIJE JOJ PRAVO

Drvlje i kamenje po hrvatskom žiriju, konačno se oglasila Vanna: "Ljudi, stvarno nije fer..."

Svako od nas je glasao zasebno – po svojoj savjesti, napisala je Vanna

Vanna. Instagram

D. H.

13.5.2024

U hrvatskom stručnom žiriju za Eurosong ove godine bili su producent, skladatelj i tekstopisac Srđan Sekulović Skansi, rock pjevač, kompozitor i tekstopisac, pobjednik prvog Dječjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije 2003. Dino Jelusić, glazbeni producent i tekstopisac Mihovil Šoštarić Lockroom, pjevačica i autorica tekstova Gina Victoria Damjanović i pjevačica, autorica tekstova i predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2001. Ivana Vrdoljak Vanna. Upravo se Vanna oglasila na svom Instagramu povodom kritika kako je glasala u žiriju.

„U hrvatskom žiriju za ovogodišnji Eurosong bilo je 5 osoba. Svako od nas je glasao zasebno – po svojoj savjesti. Zbroj naših glasova je dao konačne ocjene. S obzirom da propozicije ESC-a ne dozvoljavaju objavljivanje pojedinačnih glasova, zaista nije nimalo fer što me neki od vas osuđuju bez da znate kojoj sam zemlji dala koliko bodova”, poručila je Vanna.

Status Vanne. Screenshot

Hrvatski stručni žiri 1 bod je dao Cipru, Švedskoj 2, Srbiji 3, Francuskoj 4, Luksemburgu 5, Italiji 6, Ukrajini 7, Irskoj 8, Sloveniji 10, i 12 bodova Portugalu. Hrvatski žiri nije dao ni jedan bod Švicarskoj koja je pobijedila na Eurosongu. Hrvatski gledatelji dali su Švicarskoj 1, Švedskoj 2, Armeniji 3, Estoniji 4, Irskoj 5, Francuskoj 6, Italiji 7, Sloveniji 10 i Srbiji 12 bodova.

Podsjećamo, Baby Lasagna osvojio je drugo mjesto na Eurosongu iako je dobio najviše glasova publike. Pobjeda je otišla u Švedsku njihovom predstavniku, koji se izražava kao nebinarna osoba, Nemu koji je pjevao „The Code”. Baby Lasagna imao je 547 bodova, a Nemo 591 bod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.