35. ROĐENDAN

"Van Gogh" predstavio novi spot za pjesmu „Kakvo divno veče“

Kroz priču o cikličnosti života, članovi grupe se slikom vraćaju na neka od mjesta gdje su kao djeca provodili svoje ljetnje raspuste

Grupa "Van Gogh" : Slavi 35. rođendan. Agencije

L. K. P.

24.6.2021

Svoj 35. rođendan, grupa "Van Gogh" obilježila je reizdanjem albuma „More bez obala“ iz 2019. godine i spotom za pjesmu „Kakvo divno veče“, koji je ujedno i četvrti spot sa aktuelnog albuma.

Spot je tokom 2019. godine sniman na lokacijama Barske regije, Skadarskog jezera i prostoru solane, u ambijentu netaknute prirode. Kroz priču o cikličnosti života, članovi grupe "Van Gogh" se slikom vraćaju na neka od mjesta gdje su kao djeca provodili svoje ljetnje raspuste.

Pravljenjem suptilne paralele prikazana je veza čovjeka i prirode, ali i njihova sličnost.


Reditelj Dejan Senić koji je prvi put radio spot za "Van Gogh" kaže da su energija, raspoloženje i komplet atmosfera na snimanju bili fenomenalni, kao i da je veliko zadovoljstvo bilo sarađivati sa Đuletom, Srbom i Gagom.


– S obzirom na to da živim na moru, naziv albuma “More bez obala” me je inspirisao da osmislim i uradim spot. Negdje sam ranije pročitao da su Đule i Srba kao klinci provodili svoje ljetnje raspuste na moru duž cijele Barske regije i htio sam slikom da oživim njihova sejćanja na vrijeme provedeno na ljetnjim raspustima. Od svih pjesama sa albuma, odabrao sam “Kakvo divno veče” jer sam u njoj prepoznao magičnu, primorsku, a ujedno i vanvremensku atmosferu – kazao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.