PREDSTAVNICA NA EUROSONGU

Teya Dora o skandalima koji su obilježili takmičenje: Bilo je dosta neprijatnih momenata, vriske i svađe

Bila je čudna atmosfera, vezano za diskvalifikaciju Nizozemske, kazala je Teya Dora

Teya Dora tokom nastupa. AP

Z. K.

13.5.2024

Teya Dora srbijanska predstavnica na Eurosongu po povratku iz Malmea gostovala je na RTS-u. Tom prilikom govorila je o svom iskustvu, ali se osvrnula i na skandale koji su ove godine obilježili takmičenje. Pjevačica je bila gost emisije "Jedan dobar dan" gdje je kazala kako se osjećala tokom takmičenja u Malmeu.

- Prvi put kad sam tu neku euforiju doživjela i kad sam skapirala gdje se nalazim, bilo je kad je bila proba s publikom pred polufinale. Osjetila sam se baš lijepo i počastvovano što sam tamo. I za finale i za polufinale me je lupio adrenalin, pozitivna trema i energija - kazala je Teya Dora.

Priznala je da među učesnicima nije bilo toliko druženja osim u zajedničkoj prostoriji gdje su se spremali za nastup.

- I tu je bilo haotično, pa i nemaš mnogo vremena da iskomuniciraš s drugim učesnicima, maksimum desetak minuta. Ja sam se na mini-turneji prije same Eurovizije najviše družila s blizancima iz Švedske, sa predstavnicima Ukrajine, naravno sa Baby Lasagnom, imali smo čak i zajedničku zabavu, na kojoj su bili Raiven i predstavnici iz Slovenije - ispričala je.

Upravo je druženje predstavnika Hrvatske, Srbije i Slovenije posebno obradovalo fanove takmičenja u regiji. Međutim, Eurosong su obilježili i značajni skandali - diskvalifikacija Joosta Kleina, žalbe nekoliko takmičara na izraelsku delegaciju, propalestinski protesti itd.

Teya Dora je otkrila i koliko je to sve utjecalo na nju i ostale izvođače.

- Na mene, iskreno, ne mnogo. Ja sam se samo koncentrisala na ono šta treba da uradim. Naravno da sam primjećivala stvari koje su se dešavale oko mene, bilo je dosta neprijatnih momenata - vriske, svađe artista i nekih medija - otkrila je.

Također, po samom slijetanju u Beograd na aerodromu je za Blic.rs priznala da atmosfera nije bila uobičajena: "Bila je čudna atmosfera, vezano za diskvalifikaciju Nizozemske... Nije bilo toliko zabavno. Nismo imali toliko vremena da se družimo sa drugim predstavnicima. Što se tiče Izraela, svi znaju šta se tu dešava... Mi smo tamo bili da predstavimo zemlju na najbolji način, da širimo ljubav".

Predstavnica Srbije je ukupno od žirija dobila 22, a od javnosti 32 boda pa je tako s ukupno 54 boda završila na 17. mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.