"HOTEL TUGE"

Objavio novi album: Aco Pejović spreman za veliku ljetnu turneju po regiji

Diskografska pauza duga gotovo cijelu deceniju prekidana je singlovima

Aco Pejović. Z. Kuzmanović

L. S. R.

16.5.2024

Aco Pejović počastio je svoje brojne fanove širom regije s četiri nova spota u samo četiri dana, a kojima je na najbolji način lansirao novi album "Hotel tuge". Ovim albumom ujedno najavljuje veliku ljetnu turneju po cijeloj regiji.

Diskografska pauza duga gotovo cijelu deceniju prekidana je singlovima koje ova regionalna zvijezda vrlo uspješno objavljuje posljednjih nekoliko godina, a novih 12 pjesama zapravo predstavlja svojevrsno muzičko zagrijavanje pred koncertnu ljetnu turneju.


- Album koji je pred vama epilog je svega onoga što sam s puno ljubavi mjesecima pripremao kako biste svi zajedno uživali u svakom tekstu, muzici i aranžmanu. Nisam htio žanrovski dijeliti ljude svojim pjesmama, već sam svaku pjesmu birao i otpjevao s puno emocija. Siguran sam da će ljudi koji vole ono što radim znati prepoznati kvalitetu na kojoj sam insistirao - istakao je Aco Pejović nakon što je objavio novi album, dirnut reakcijama svoje vjerne publike.

Zanimljivo je i da je porodica poznatog pjevača aktivno učestvovala u izdavanju novog albuma budući da je Pejović sve pjesme prvo dao svojim trima kćerkama i supruzi na slušanje kako bi čuo njihovo mišljenje. Poznat kao sretan porodični čovjek te odgovoran otac i suprug, Aco Pejović nema većeg užitka nego kad sa svojom skladnom porodicom uživa u plodovima svoga rada. Kako je davno i istakao, ništa ovaj uspjeh ne bi vrijedio da uz njega hiljadu posto nisu njegovi najmiliji - njegova draga porodica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.