ITALIJA

Benatija najavljuje povratak Pjanića

Bh. reprezentativac napušta Barcelonu

Benatia: Pjanić je odličan fudbaler. TWITTER

E. Ćosić

30.5.2021

Marokanski fudbaler, bivši saigrač i veliki prijatelj Miralema Pjanića, Mehdi Benatija najavljuje povratak reprezentativca Bosne i Hercegovine u Italiju, gdje mu je i bilo najbolje. 

Povratak Masimilijana Alegrija (Massimiliano Allegri) sa sobom će donijeti i mnoge promjene kada je igrački kadar u pitanju, a prema pisanjima italijanskih medija Alegri bi u redove Juventusa želio vratiti Miralema Pjanića. Bh. fudbaler je ljetos otišao u Barcelonu, a kako se tamo nije naigrao iskazao je želju za odlaskom, naročito ako se ne dogodi promjena na trenerskoj poziciji. 

Informaciju o eventualnom povratku Pjanića u Juve komentarisao je i Benatija, koji je za "Tuttosport" rekao kako bh. fudbaler na Alegrija gleda kao na drugog oca, te da ne bi imao ništa protiv da opet sarađuje s njim. 

- Pjanić Alegrija smatra drugim ocem. Često se čujemo. Neki dan sam ga zezao s pitanjem: 'Mire, jesi li se čuo s ocem?'. S Alegrijem je bio fenomenalan. Alegri je trener koji je najbolje znao koristiti njegov kvalitete. Kako jedan takav igrač može biti spretan poslije ovakve sezone?! Mire je iskusan. Na leđima ima preko 500 utakmica i Kuman (Koeman) preferira dečke od 18 godina. Ako imaš Pjanića onda ga stalno koristiš, ali to nije bilo tako i trener mu nije davao previše prostora. Pjanić voli Juventus, a i Juventus njega. Nadam se da će se ubrzo vratiti među Bianconere - rekao je Benatija.

Zanimljivo, Pjanić i Benatija su pored Juventusa dijelili svlačionicu i u Romi prije nego je marokanski defanzivac 2014. godine odselio za Minhen. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.