ENGLESKA

Čelsi dogovorio transfer Rahima Sterlinga

Veliko pojačanje na Stamford Bridžu

Sterling: "Plavci" će ga platiti 56 miliona eura. AGENCIJE

A. V.

10.7.2022

Engleski reprezentativac Rahim Sterling (Raheem) uskoro bi trebao obaviti ljekarske pretrage i odmah nakon toga se priključiti svojim novim saigračima u Čelsiju koji se nalaze na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama.

Od starta ljetnog prijelaznog roka se pričalo o odlasku 27-godišnjeg engleskog reprezentativca iz Mančester sitija u Čelsi, a sada su tek formalnosti ostale do službene objave tog transfera koji će biti vrijedan 56 miliona eura, kako prenose brojni otočki mediji.

Isto tako, Sterling bi trebao, po istim navodima, potpisati petogodišnji ugovor s mogućnošću produženja na još jednu godinu. Čelsi će Sterlingu biti treći klub u profesionalnoj karijeri nakon Liverpula i Mančester sitija. Za "Građane" je igrao od 2015. godine te je ukupno postigao 131 pogodak na 339 nastupa.

Ovog vikenda igrači Čelsija su otputovali u SAD na ljetnu turneju, a vrlo brzo bi im se na njoj trebao pridružiti Sterling. Na američkom tlu Čelsi će odigrati tri prijateljske utakmice. Protiv meksičke Klub Amerike 17. jula u Las Vegasu. Potom će gostovati kod tamošnjeg prvoligaša Šarlota 21. jula , dok će u Orlandu 23. jula odigrati prijateljski dvoboj protiv premierligaškog rivala Arsenala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.