POČELO GLASANJE

Bira se ženski automobil godine: Ko je vaš favorit?

Pobjednik će biti proglašen 8. marta

Prošle godine ovu titulu osvojio je Peugeot 308. TWITTER

A. V.

12.1.2023

Prošle godine Peugeot 308 je osvojio titulu svjetskog automobila godine za žene, a ovogodišnji pobjednik bit će proglašen 8. marta, na Međunarodni dan žena.

Članovi žirija za ženski svjetski automobil godine (VVCOTI) počinju glasanje za nagradu za ženski svjetski automobil godine. U prvom krugu glasanja 60 automobilističkih novinara iz 44 zemlje svijeta biraju između 59 automobila kandidata za nagradu, koju godišnje dodjeljuje ovo udruženje novinarki.

Prvo će izabrati pobednike u šest različitih kategorija: gradski automobil, porodični automobil, velika limuzina, veliki SUV, sportski automobil i 4×4/pikap. Automobili koji postignu najveći rezultat u svakoj od kategorija idu u narednu fazu glasanja, nakon čega će biti izabran najbolji ženski automobil na svijetu u 2023. godini.

Pobjednici u svakoj kategoriji bit će proglašeni 15. februara, a ukupni pobednik 8. marta, na Međunarodni dan žena.

Cilj ove jedinstvene nagrade je da se prepoznaju najbolji automobili godine i da se da glas ženama u automobilskom svijetu.

Kriterijumi za glasanje su zasnovani na istim principima kojima se rukovodi svaki vozač prilikom kupovine vozila.

Aspekti kao što su bezbjednost, kvalitet, cijena, dizajn, lakoća vožnje i uticaj na životnu sredinu, između ostalog, faktori su koje žiri uzima u obzir prilikom glasanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.