BORILAČKI SPORT

Ferguson dobio batine, ali je zaradio više od Gejčija

Solidan nagradni fond

Gejči slavio, ali zaradio manje. UFC

Piše: Avaz.ba

12.5.2020

Mješovite borilačke vještine sve su popularnije, donose mnogo zanimljivih mečeva, ali još uvijek zarade nisu ni blizu kao u boksu. UFC 249 događaj koji je ovih dana privukao veliku pažnju imao je solidan nagradni fond za ovaj sport.

Oko tri i pol miliona dolara utrošeno je na honorare 22 borca i borkinja koji su nastupili na UFC 249 priredbi proteklog vikenda. Najveća svota pripala je poraženom borcu iz glavne borbe, Toniju Fergusonu (Tony)

Ferguson je dobio batine od Džastina Gejčija (Justin Gaethje), ali i oko pola miliona dolara. Gejči koji nije bio favorit imao je honorar od 350 hiljada dolara, koliko je pridodano i bankovnom računu Henrija Sehuda (Henry Cejudo). Četvrti najveći honorar na programu onaj je Entonija Petisa (Anthonyja Pettisa) koji čak nije imao mjesto u glavnom programu, a zaradio je 310 hiljada, što je 10 hiljada više od Dominika Kruza. 

Na šest znamenki su još Frensis Nganu (Francis Ngannou), Greg Hardi (Greg Hardy), Donald Serone (Cerrone), Vinsent Like (Vicente Luque), Karla Esparca (Carla Esparza), Fabricio Verdum (Werdum), Aleksei Oleinik te Kelvin Kejter (Calvin Kattar), kojeg je preko 100 hiljada dolara dovelo 30 posto honorara njegovog protivnika Džeremija Stivensa (Jeremy Stephens), koji nije zadovoljio potrebnu težinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.