KIK -BOKS

Badr Hari pred večerašnji meč: Ovo će biti laka lova za mene

Dođem i udarim ga jako, povrijedim i nastavim jako udarati, najavio Marokanac

Badr Hari: Svi znaku koliko jako udaram. Arhiv

Piše: N. D.

19.12.2020

Uoči Glory 76 priredbe koja se večeras održava u Roterdamu, Badr Hari se oglasio videoporukom za medije. Marokanski kik-bokser Badr Hari (36) će u glavnoj borbi večeri u ring sa Rumunom nigerijskog porijekla 35-godišnji Benjamin Adegbui (Adegbuyi).

Borilački spektakl trebao se održati prije mjesec dana, ali je otkazan kada se saznalo da je Hari zaražen koronavirusom. Legendarni borac oporavio se od bolesti i spreman je za svog sljedećeg protivnika. 

- Dobro je napravio domaći zadatak, vidjet ćemo kako će završiti ako misli da lako odustajem. Borba s njim će biti laka lova za mene. To će biti kao šetnja kroz park. Dođem i udarim ga jako, povrijedim i nastavim jako udarati. Kad bi on imao toliko nokauta… Svi znaju koliko jako udaram. Jer kada ja udarim vi padate. To znaju i legende koje je on samo gledao. U to će se i sam uvjeriti. Svi možemo biti heroji na internetu, ali ja nisam jedan od njih – rekao je Marokanac.

Rumun očigledno poprilično nervira Badr Harija, obzirom da je najavljivao da će on izaći kao pobjednik, ali nema sumnje da slijedi žestok obračun. Hari u ovom meču traži 93. žrtvu koju će nokautirati.

Inače, uoči glavnog meča održat će se Glory turnir četvorice, a posebnu pažnju izaziva nastup hrvatskog teškaša Anatonija Plazibata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.