GLORI

Badr Hari i MMA legenda u ringu u Arnhemu

Bit će ovo „majstorica“, budući da su dvojica legendi borilačkog sporta svoj prvi duel u kik-boks ringu imali još 2008. godine

Badr Hari je nekadašnji šampion brojnih organizacija, a u profesionalnom ringu ima 106 pobjeda, 17 poraza i dva poništena meča. Arhiva

G. Š.

26.5.2022

Najkvalitetnija svjetska kik-bokserska organizacija Glori objavila je da će 8. oktobra na stadionu Vitesea u Arnhemu organizovati spektakularnu priredbu, a u glavnoj borbi sastat će se teškaši – izuzetno popularni Marokanac Badr Hari i povratnik iz MMA svijeta Alister Overim (Alistair Overeem).


Izjednačeni međusobni dvoboji

Bit će ovo „majstorica“, budući da su dvojica legendi borilačkog sporta svoj prvi duel u kik-boks ringu imali još 2008. godine. Ona je organizovana u japanskoj Saitami u okviru priredbe „Dynamite!! 2008“, a Overim je do pobjede došao nokautom lijevim krošeom u prvoj rundi. U drugoj borbi Harija i Overima, koja je održana 2009. godine u Jokohami, u polufinalu K-1 gran prija pobjedu tehničkim nokautom u drugoj rundi odnio je Hari.

Obojica su veterani – Overim ima 42 godine, a Hari je pet godina mlađi. Smatraju se jednim od najvećih imena borilačkog sporta 21. vijeka, a obojica imaju armiju navijača u Nizozemskoj. Badr Hari je nekadašnji šampion brojnih organizacija, a u profesionalnom ringu ima 106 pobjeda (92 nokautom), 17 poraza (13 nokautom) i dva poništena meča.


U ringu i Plazibat

Alister Overim je potpiso ugovor sa Glorijem u junu 2021. godine, trebalo je da se bori za pojas sa šampionom Rikom Verhuvenom, ali je zbog povrede taj duel morao da bude odložen. U MMA Overim ima skor 47 pobjeda (25 KO, 17 sabmišna) i 19 poraza (15 nokautom). Bio je i izazivač za pojas UFC šampiona teške kategorije.

Na ovoj priredbi borit će se i trenutno prvi na listi izazivača teške kategorije – Hrvat Antonio Plazibat. Rival će mu biti talentovani Nizozemac Levi Rigters, prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.