DAVNA 2002.

Pogledajte jednu od najvećih pobjeda Boba Sapa u kojoj je pretukao legendarnog borca

Sap je nakon toga bio na glasu kao jedan od najstrašnijih boraca na svijetu

Sap je savladao Hosta bez problema. PRINTSCREEN

M. K.

15.6.2022

Sigurno je zastrašujuće imati čovjeka visokog 196 centimetara i teškog preko 150 kilograma na suprotnoj strani ringa. Još je strašnije ako se radi o 150 kilograma čistih mišića i osobi koja posjeduje određene borilačke vještine.

S takvim čovjekom morao se obračunati Ernesto Host (Hoost) u desetom mjesecu 2002. godine. Nizozemac nadimka ''Mr. Perfect'' tada je već bio isprofiliran kao jedan od najboljih kickboksera na svijetu, ali Bob Sap (Sapp) bio je tip protivnika s kakvim se nije susretao do tada, podsjeća FightSite.hr

Nažalost po sve fanove Ernesta, Sap ga je zaustavio nakon samo tri minute borbe. Tehničkim nokautom američki gorostas savladao je legendarnog Hosta i stavio se pod povećalo svjetske borilačke javnosti.

Već od samog početka meča, Sap se nametnuo kao dominantniji i agresivniji borac, a Host se nikako nije snašao protiv tako moćnog protivnika. Dobio je Nizozemac priliku za revanš samo dva mjeseca kasnije, ali ponovno je završen tehničkim nokautom. Jedina razlika bila je to što je Host ušao u drugu rundu.

Sap je nakon toga bio na glasu kao jedan od najstrašnijih boraca na svijetu i rijetko ko je bio voljan ući s njime u ring nakon što se dokazao protiv vrsnog kickboksera.

Međutim, Mirko Cro Cop Filipović odvažio se u trećem mjesecu 2003. godine i nokautirao je Sapa nakon samo 86 sekundi borbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.