ŽESTOK OKRŠAJ U NAJAVI

Vrzošek je nokautirao Harija, a sada mu se javio srbijanski kik-bokser: Ako želite dobar meč, nazovite me

Nije Vrzošek dugo čekao na pronalazak novog poslodavca, a pronašao ga je u svojoj državi

Vrzošer prešao u KSW. TWITTER

M. K.

16.6.2022

Puno pažnje privukao je kik-bokser teške kategorije Arkadiuš Vrzošek (Arkadiusz Wrzosek) kroz proteklih devet mjeseci, pogotovo od trenutka kad je Poljak u devetom mjesecu protekle godine pomalo iznenađujuće dobio priliku boriti se protiv Badra Harija.

Marokanac je bio u potrazi za prvom pobjedom od osmog mjeseca 2015. godine, a Vrzošek je trebao poslužiti kao nešto lakši zadatak za legendarnog Harija, piše FightSite.hr.

Dominirao je Badr tom borbom. Već u prvoj rundi, Badr je dvaput slao Vrzošeka na pod, a Poljaku se brojalo i početkom druge runde. Nakon toga uslijedio je nevjerovatan preokret. Poljak iz ničega pogađa lijevim ''high kickom'' i Badr Hari gubi ovaj meč nokautom. Revanš je uslijedio u trećem mjesecu ove godine, ali masovna tučnjava na tribinama u belgijskom Haseltu dovela je do prekida meča između druge i treće runde. Borba je završila ''no contestom'', a Vrzošek je ubrzo otpušten iz Gloryja, jer prema njihovim navodima, neprimjereno se ponašao tokom spomenutog incidenta.

Vrzošek je inače bio vrlo glasan i aktivan prilikom nereda. Od podržavanja huligana koji su sudjelovali u neredima pa do vrijeđanja određenih Harijevih navijača, samo su se neki od činova poljskog borca koji su zabilježeni i podijeljeni na društvenim mrežama.

Nije Vrzošek dugo čekao na pronalazak novog poslodavca, a pronašao ga je u svojoj državi.


KSW je jučer objavio kako su potpisali Vrzošeka, a u komentarima na njihovoj Instagram objavi, ističe se komentar srbijanskog teškaša Darka Stošića.

- Ludo. Ako želite dobar meč u stojci, nazovite me, poručio je Stošić.

Darko se posljednji put borio krajem drugog mjeseca ove godine, a Fil de Fris (Phil De Fries) pobijedio ga je tehničkim nokautom u petoj rundi borbe za titulu KSW-ova prvaka teške kategorije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.