POZNATI BOKSER

Tajson otvorio kafić u kojem je legalno pušiti marihuanu: Proširio brend u Evropu

Ovdje obožavatelji mogu probati moje omiljene proizvode, kazao je

Tajson: Proširio tržište. Instagram

E. A.

2.4.2023

Majk Tajson (Mike Tyson), legenda boksa, iznenadio je sve kada je prije nekoliko godina pokrenuo biznis uzgoja i prodaje  marihuane u Kaliforniji, država u kojoj je njena potrošnja legalna, a sada su njegovi proizvodi stigli i u Evropu.

Prije nekoliko dana otvorio je novi kafić u Amsterdamu.

- Ovdje obožavatelji mogu probati moje omiljene proizvode. Probao sam ih sve i jedva čekam da podijelim neke od svojih najomiljenijih proizvoda s Evropom - objasnio je Tajson nakon otvaranja lokala.

Inače, konzumacija kanabisa u Amsterdamu je legalna, tako da nije neočekivano zašto je izabrao baš ovaj grad za otvaranje kafića.

Ovaj legendarni bokser je posao započeo 2018. godine kada je izgradio namjenski ranč pod imenom "Tyson Ranch" od 16 hektara za uzgoj medicinske marihuane, a kako je objavio Cheat Sheet, popularni čelični Mike mjesečno zaradi više od 500.000 američkih dolara, oko 411.000 eura.

Ipak, Tajson ima i troškove s obzirom na to da prema vlastitom priznanju svaki dan puši marihuanu. U izjavi datoj 2019. godine, bivši bokser priznao je da zajedno sa svojim partnerom na mjesečnom nivou za konzumiranje marihuane izdvaja oko 40.000 dolara, oko 35.800 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.