MMA

Enganu potpisao za PFL: Otkrio kada će debitirati u novoj organizaciji

Frensis Enganu je otkrio svoj novi dom, nakon što je napustio UFC u decembru prošle godine

Enganu: Potpisao za PFL. AP

N. H.

16.5.2023

Frensis Enganu (Francis Ngannou) otkrio je s kojom organizacijom je potpisao i gdje nastavlja svoju karijeri. Odluka dosta logična i očekivana. PFL je novi dom bivšeg UFC šampiona, a otkrio je i kada bi mogao debitirati u novoj promociji.

Od sredine decembra prošle godine Frensis nije dio UFC-a, a otišao je s namjerom da boksa protiv Tajsona Fjurija (Tyson Fury) ili Deonteja Vajldera (Deontay Wilder). To se nije dogodilo, a pregovori s Bellatorom i ONE Championshipom su mu propali, te je i BKFC (Boks bez rukavica) priznao da nemaju dovoljno novca da ga plate.

Ipak, izgleda da PFL ima. Osim novca, PFL mu je ponudio i „jednakost“ i ulogu u upravljanju, a povodom cijele priče se oglasio i sam Frensis:

- Recimo to ovako, s PFL-om sam u dogovoru kakav mi niko do sada nije ponudio. Prošlih nekoliko mjeseci je bilo zanimljivo i sad sam jako uzbuđen što sam potpisao za PFL i oni su mi pokazali sve što sam očekivao - rekao je Enganu.

Ariel Helvani (Helwani) otkrio je još neke detalje. Naime, uloga u upravljanju se odnosi na upravljačko mjesto za „PFL Africa“ i u kompaniji će raditi u odboru za prava boraca.

Frensis će u PFL-u debitirati 2024. godine u „Super-Fight PPV Diviziji“, a protivnik i tačan datum se još ne znaju.

Prije debija za PFL Frensis će odraditi veliki bokserski meč čiji detalji još nisu izašli u javnost. Vjerovatno će se raditi o nekom od ranije navedene dvojice, ali ne treba previše nagađati jer se svašta može dogoditi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.