PUCA OD SAMOPOUZDANJA

Miočić: Iz kaveza izlazim sa šampionskim pojasom, Džonsu ću raditi šta poželim

Stipe Miočić će se suočiti sa Džon Džonsom u borbi za titulu šampiona teške kategorije u UFC-u

Miočić: Siguran u pobjedu. Twitter

N. H.

18.7.2023

Najznačajnija vijest u posljednjih mjesec dana je definitivno ona o povratku Stipe Miočića u oktagon i ugovaranju meča protiv Džona Džonsa (Jon Jones) za titulu prvaka teške kategorije u UFC-u.

To će biti ogroman meč i za UFC i za oba borca jer im pobjeda igra veliku ulogu u ostavštini kada se odluče povući iz profesionalnog bavljenja MMA. Vjerovatno je to posljednji put da obojicu gledamo u kavezu, što dodatno povećava ulog.

Nije tajna da je Miočić stavljen u ulogu velikog autsajdera kada je u pitanju ova borba. Istina je da nije nastupio preko dvije i po godine i da je polako zagazio u petu deceniju, ali je već nekoliko puta pokazao kako je najbolji upravo kada ga se podcijeni.

- Neću mu dopustiti da diktira šta želi raditi. Ja ću biti taj koji će diktirati šta želim. Radit ću mu šta želim jer u trenutku kada mu dopustim da zaustavi ono što ću ja raditi, izgubio sam borbu. 

Ali ako budem radio ono što želim, šanse da pobijedim su mi puno veće nego da izgubim - rekao je Stipe u "Believe You Me" podcastu, pa nastavio:

- Iz tog kaveza ću izaći sa šampionskim pojasom oko struka. To uopće nije upitno. Jednostavno ću ga pobijediti u svim aspektima borbe. Definitivno idem na finiš. 

Radim sve što trebam, ništa nisam promijenio. I dalje radim u stanici. Nije da sparingujem svaki dan ili radim fokusere. Tu je i kondicija i dizanje tegova. Imam i dane odmora. Ne razumijem ljude - dodao je.

Ukoliko pobijedi i Džonsa, nema sumnje da će ga nazivati najvećim svih vremena. Sada je najveći teškaš svih vremena u UFC-u, tako da mu pobjeda nad Džonsom može donijeti nešto što još dugo niko neće dostići.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.