EGZIBICIJA ILI PROFI DUEL

Borba čija najava je šokirala svijet boksa: Kruže detalji o meču Majka Tajsona i Džejka Pola, oglasio se i sami borac

Samo brza poruka za ljude koji se žale na pravila o borbi između mene i Majka Tajsona, naveo je u obraćanju Džejk Pol

Tajson i Pol: Borba 20. jula u Arlingtonu. Netflix

E. Ć.

16.3.2024

Svijet boksa zatekla je nedavno šokantna najava borbe između legendarnog Majka Tajsona (Mike Tyson, 57) i zvijezde društvenih mreža Džejka Pola (Jake Paul, 27).

Pol je zapravo poznati YouTuber koji se zaljubio u boks, a do sada je odradio deset profi borbi i zabilježio je devet pobjeda uz jedan poraz - onaj od Tomija Fjurija (Tommy Fury), polubrata Tajsona Fjurija (Tyson).

Najmanje 100 miliona dolara u igri

Borba je privukla mnogo pažnje. Tajson i Pol će se boriti 20. jula u Arlingtonu, a meč organizuje Netflix. Podijelit će najmanje 100 miliona dolara, a društvenim mrežama kruže razne informacije o ovoj borbi.

Na TikToku kruže zanimljivi snimci u kojima se tvrdi kako će Džejk Pol imati pravo da se bori sa zaštitnom kacigom, ali i da će mu biti dopušteno da se dopinguje. 

Iako je mlađi 30 godina od svog borca, nasuprot njega je legendarni Majk Tajson. "Čelični Majk" se uveliko sprema, a nedavno je obavljen snimak na kojem je pokazao kako je još uvijek u nevjerovatnoj formi.

Međutim, koliko god je Majk Tajson jak udarač, Polu neće biti dozvoljene stvari poput dopingovanja.

Radi se na detaljima borbe

Ariel Helvani (Helwani), poznati novinar koji brati borilačke sportove, objavio je kako Tajson i Pol ne žele egzibicioni meč, već borbu po pravilima profesionalnog boksa.

- Još uvijek rade na nekoliko važnih detalja. Hoće li to biti egzibicioni ili profi meč? Oni žele profesionalnu borbu, ali to ovisi o Teksaškoj komisiji. Rečeno mi je da neće biti zaštitnih kaciga - objavio je Helvani.

Oglasio se Džejk Pol

Oko svega se na društvenim mrežama oglasio i Džejk Pol, te demantovao razne navode o njegovim "povlasticama" u borbi protiv čuvenog Tajsona.

Čak su se pojavili navodi da bi Džejk mogao pozvati brata Logana u borbu ukoliko mu zagusti.

- Samo brza poruka za ljude koji se žale na pravila o borbi između mene i Majka Tajsona. Neki tiktokeri su napravili video o lažnim pravilima kako ćemo se Logan i ja zajedno boriti, pa do nošenja zaštitne kacige. Sve je to sra*e - rekao je Džejk Pol.

@randomclips6177 JAKE PAUL TALKS ABOUT THE RULES AGAINST MIKE TYSON 🤯 #jakepaul #jakepaulboxing #miketyson #miketysonboxing #fyp #viral #fypシ #real @Jake Paul @Mike Tyson ♬ original sound - RANDOMCLIPS

Kako se bude približavao termin borbe sigurno je da će biti obznanjena i zvanična pravila borbe. Podsjetimo, Majk Tajson i Džejk Pol će se boriti pred čak 80.000 gledatelja, koliko može primiti stadion NFL ekipe Dalas Kovbojsa. 

Majk Tajson je bivši svjetski prvak i najpoznatiji nokauter u historiji. Njegova profesionalna karijera je trajala od 1985. do 2005. godine, a ostvario je 50 pobjeda uz šest poraza.

On se prije četiri godine vratio u ring kada je imao borbu protiv Roja Džonsa (Roy Jones) koja je završena bez pobjednika.

"Džejk Pol svakako gubi" 

S druge strane, Džejk Pol je slavnu stekao kao Youtuber. Od 2020. je u profesionalnim bokserskim borbama, a trenutno je na omjeru devet pobjeda i jedan poraz.

UFC borac Danijel Kormije (Cormier) rekao je kako će Pol svakako biti gubitnik ovog duela.

- Ne znam je li o ovome razmišljao onoliko koliko je vjerojatno trebao. Ako samo odeš tamo i prebiješ Majka Tajsona, svi će biti jako ljuti na tebe - rekao je Kormije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.