ABA LIGA

Zvezda i dalje neporažena, Partizan imao napad za pobjedu

U veoma neizvijesnoj završnici nakon promašaja Ročestija, Partizan je imao kontru za pobjedu, ali je Mekintajer promašio šut za dva poena

Osma pobjeda Zvezde. KK Crvena zvezda

Piše: A. M.

23.11.2020

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 86:85 u 8. kolu ABA lige i upisali osmu pobjedu.

Zvezda je jedini tim u ABA ligi sa maksimalnim učinkom u prvih osam kola, dok je Partizan upisao četiri pobjede i četiri poraza.

Šuteri Crvene zvezde bili su veoma raspoloženi i Zvezda je najviše zahvaljujući trojkama upisala pobjedu u prvom ovosezonskom vječitom derbiju.

Prvu četvrtinu Partizan je izgubio sa tri razlike 22:19 i držao priključak do finiša prvog poluvremena. Međutim, u posljednjim trenucima druge četvrtine Ročesti i Volden su sa dvije trojke donijeli +10  Zvezdi (50:40).

U trećoj dionici prednost Zvezde je rasla do +13, ali su košarkaši Partizana u jednom trenutku uspjeli smanjiti na šest razlike. Ipak, trojke su opet donijele prevagu pa je Zvezda vratila dvocifrenu prednost.

Međutim, Partizan je u posljednjim minutama meča iskoristio lošu igru Zvezde u napadu i topio prednost do pola koša zaostatka 30 sekundi prije kraja. 

U veoma neizvijesnoj završnici nakon promašaja Ročestija, Partizan je imao kontru za pobjedu, ali je Mekintajer promašio šut za dva poena.


Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Lojd sa 18 poena, a sjajan doprinos dao je i Volden koji je ubacio 16 poena.

U redovima Partizana istakao je Tomas sa 19 poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.