KARIJERA DUGA 23 GODINE

Legendarni centar Reala sutra objavljuje odlazak u penziju

Rejes proveo 17 godina u dresu kraljevskom timu

Rejes: Karijera duga 23 godine. TWITTER

E. Ćosić

23.6.2021

Završena je još jedna velika karijera. Legendarni centar Real Madrida i španske reprezentacije 41 - godišnji Felipe Rejes (Reyes) odlučio je da je vrijeme za penziju, a sutra će na press konferenciji to i potvrditi, prenosi "Marca".

Karijeru je započeo 1998. godine u Estudijantesu, a šest godina kasnije stiže u Real Madrid. Osvojio je sa Madriđanima dvije titule u Evroligi i jednu u Evrokupu, dok je sedam puta bio prvak Španije. Ukupno je osvojio 23 titule tokom 23-godišnje karijere, dok od individualnih odličja može da se pohvali sa dvije MVP nagrade španskog prvenstva (dva puta MVP finala), kao i mjesto u idealnoj petorci Evrolige (2015. godine).

Također, rekorder je španskog prvenstva po broju odigranih utakmica (824) i ukupnom broju skokova (4.725). Upisao je i 51 nastup u Kupu Kralja, 21 u Superkupu Španije i još 357 u Evroligi, 48 u Evrokupu, a dres reprezentacije Španije nosio je 236. puta (treći igrač sa najviše nastupa u državnom timu): ukupno je tokom karijere odigrao preko 1.500 utakmica.

U dresu državnog tima Španije osvojio je 10 medalja: Dva srebra i bronzu na Olimpijskim igrama, zlato na Svjetskom prvenstvu, kao i tri zlata na kontinentalnim smotrama, uz dva srebra i bronzu.

Kako prenosi španska "Marca", Rejes će ostati u Realu i nakon igračke karijere, a obavljat će ulogu ambasadora kluba, piše "Mozzart Sport".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.