TREJD

Lejkersi prave "drim tim": Lebronu i Dejvizu doveli tripl-dubl rekordera

U zamjenu za Vestbruka otišli Harel, Kuzma, Kaldvel Poup i 22. pik

Dejvis, Vestbruk i Džejms. TWITTER

E. Ćosić

30.7.2021

Los Anđeles Lejkersi nisu uspjeli odbraniti naslov, da stvar bude gora eliminisani su već u 1. rundi plej-ofa od strane Finiks Sansa. "Jezeraši" naredne sezone žele osvojiti novu titulu, pa su Lebronu Džejmsu (LeBron James) i Entoniju Dejvizu (Anthony Davies) dodali još jednog Ol-star igrača i tripl-dubl rekordera Rasela Vestbruka (Russell Westbrook).

Najkorisniji igrač lige iz 2017. i košarkaš koji je četiri sezone, uključujući i prošlu u Vašington Vizardsima, završavao sa tripl-dubl prosjekom, uskoro će biti predstavljen kao novi igrač Lejkersa. Čeka se 6. august i potvrda salari kepa.

On u Los Anđeles stiže sa izborima drugih krugova drafta za 2024. i 2028. godinu, a put Vašingtona idu Montrezl Harel (Harrell), Kajl Kuzma (Kyle), Kentavius Kaldvel-Poup (Kentavious Caldwell-Pope) i 22. pik sinoćnjeg drafta.

Westbrook je u prošloj sezoni odigrao 65 utakmica za Wizardse s prosjecima od 22.2 poena, 11.5 skokova i 11.7 asistencija. U karijeri je ostvario 184 trostruko-dvoznamenkasta učinka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.