LEGENDE

Potresna ispovijest Dirka Novickog: Teško se krećem, ne mogu više igrati ni nogomet s djecom

Stalno razmišljam i mislim kako te posljednje dvije godine u NBA ligi nisu bile vrijedne toga, otvorio se nekadašnji as Dalas Maveriksa

Dirk Novicki. Agencije

G. Š.

20.7.2022

Samo je Vins Karter (Vince Carter) odigrao više NBA sezona od Dirka Novickog (Dirk Nowitzki). Američki košarkaš upisao ih je 22, dok je Nijemac, baš kao i Robert Periš (Parish), Kevin Cilis (Willis) te Kevin Garner (Garnett), zabilježio jednu manje. Dirk se penzionisan 2019. godine nakon što je sve svoje NBA sezone odradio u dresu Dalas Maveriksa, a pitate li ga danas, zbogom košarci rekao je možda i koju godinu prekasno, prenose SN.


Da sam se penzionisao dvije godine ranije...

- Stalno razmišljam i mislim kako te posljednje dvije godine u NBA ligi nisu bile vrijedne toga, otvorio se, prema pisanjima AS-a, Novicki u podkastu Tonija Jrosa (Kroos), svog sunarodnjaka i veznog igrača Real Madrida.

- Da, bilo je tu briljantnih trenutaka, ali ekipi baš i nije išlo najbolje, a i realnost je ta da sam se jedva kretao.

Očito je bivši NBA prvak skupo platio odgodu penzije, a posljedice koje osjeća danas utječu na njegov privatni život.

- Da sam se penzionisao dvije godine ranije, siguran sam da bih se sad mogao bolje kretati. Mogao bih s vremena na vrijeme i zaigrati nogomet s djecom, a sada ne mogu ni to.

Obožava Dirk i tenis, ali...

- Sjajan i vrlo zabavan sport, ali teško je ako se ne mogu kretati onako kako je Bog zamislio... Pokušavam igrati nekoliko puta sedmično, ali nema tu gotovo pa nikakve pokretljivosti. Skoro pa sve što igram su parovi, udarim nekoliko forhenda i ništa više.


Nije me zanimao posao s punim radnim vremenom

No, nije ni u zasluženoj mirovini sve tako crno.

- Najbolje je što sada mogu organizirati vrijeme. Mogu uzeti mjesec dana odmora i posvetiti poslovima kod kuće sa suprugom. A onda mogu i nekoliko sedmica biti aktivan u svojoj ulozi savjetnika u Mavsima. Sada sam svoj šef. Zato sam ljudima u Maveriksima rekao da je to uloga koju želim. Nije me zanimao posao s punim radnim vremenom. Ovako se osjećam ugodno, zaključio je Novicki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.