CENTAR PARTIZANA

Matijas Lesor se oglasio na društvenim mrežama: Razgovarao sam sa Jabuseleom, žao mu je

Utakmica Partizana i Real Madrida je prekinuta zbog tučnjave

Oglasio se povodom tučnjave. KK Partizan

N. H.

28.4.2023

Centar Partizana Matijas Lesor (Mathias Lessort) oglasio se poslije tučnjave i prekida utakmice između košarkaša Partizana i Real Madrida u drugoj utakmici plej-ofa Eurolige.

On je istakao da se čuo sa Jabuseleom (Yabusele), koji je njegov reprezentativni kolega u Francuskoj i istakao je da je prenio Lesoru izvinjenje za Dantea Eksuma (Exum), koga je brutalnim hrvačkom zahvatom bacio s leđa na parket i tom prilikom ga povrijedio.

- Ono što se desilo sinoć je nesrećan slučaj i ne predstavlja ko sam zapravo ja i moji saigrači. Reagovali smo u žaru momenta i svjesni smo greške koju smo napravili. Razgovarao sam sa nekim igračima iz Reala, posebno Geršonom koji je također svjestan šta je uradio i zamolio me da se izvinim Danteu. 

Veoma mu je žao što ga je povrijedio nakon sukoba. Također, zamolio bih naše navijače u Beogradu, koji su bili sjajni cijele sezone, da nastave da se tako ponašaju i ne dozvole da situacija eskalira. Da još jednom pokažu ljubav prema klubu - napisao je Lesor.

Podsjećamo, utakmica između Partizana i madridskog Reala je prekinuta u posljednjim minutama zbog opšte tučnjave koja je započela teškim faulom Serhija Ljulja (Sergio Llull). Nažalost, Dante Eksum je povrijeđen i upitno je kada će se vratiti na košarkaške parkete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.