NIKAD VIĐENO

Autokoš Reala protiv Partizana je svjetski hit

Činjenica da se Partizan približio na samo dva poena manjka i to na ovako bizaran način, izazvala je delirij u Areni

Autokoš Real Madrida. Screenshot

D. H.

5.5.2023

Real se senzacionalno vratio kod Partizana u četvrtfinalu Eurolige. Nakon što su Beograđani slavili u obje prve utakmice u Madridu, pred njihovih 20 hiljada navijača trebala im je samo jedna pobjeda u dvije utakmice u Areni na Novom Beogradu za prolaza na Final Four. Međutim, Real je uzvratio s obje pobjede na najtežem gostovanju. Nakon druge, 85:78, odlučujuća utakmica igra se u Madridu.

Partizan je pred kraj četvrtog meča gonjen fanatičnom publikom jurnuo po poništenje zaostatka i pobjedu za prolaz. Partizanov Jam Madar (Yam) uzeo je loptu Realovom igraču Najdželu Vilijamsu Grosu (Nigel William Goss) te 1:19 prije kraja poentirao za smanjenje na minus 4. Odmah zatim isti igrač Reala je kiksao tako da je u strahu od nove greške protiv partizanovca zabio autokoš.

Činjenica da se Partizan približio na samo dva poena manjka i to na ovako bizaran način, izazvala je delirij u Areni. "Šta je ovo?! Ovo nikad nisam vidio!" urlao je u nevjerici Marin Mrduljaš, iskusni komentator SportKluba. No, popularni Babo nipošto nije jedini kojeg je zaprepastio raritetni autokoš. Ova scena postala je viralna, globalni hit.

Realov autokoš protiv Patizana pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.