NEVJEROVATAN POTEZ

Video / Spremite se, polijećemo: Garzin saigrač lebdio kroz zrak, a onda silovito zakucao preko zvijezde

Društvene mreže su odmah napravile ovaj potez viralnim i zakucavanje Edvardsa uporedili s nekim od legendarnih košarkaša

Edvards: Sjajan igrač. AP

N. H.

19.3.2024

Košarkaši Minesota Timbervulvsa pobijedili su Jutu Džez rezultatom 114:104, a na ovom susretu ponovo se istakla prva zvijezda Vulvsa, Entoni Edvards (Anthony Edwards). 

Saigrač našeg Luke Garze u pobjedi svoje ekipe upisao je 32 poena, sedam skokova i osam asistencija, ali jedan njegov potez dugo će se prepričavati. 

Tokom treće četvrtine, pri vodstvu njegove ekipe 66:65, Edvards je odlučio uraditi nešto prosto nevjerovatno. 

Naime, bek Vulvsa je dobio loptu u kontri, a onda je odlučio poletjeti ka košu i silovito zakucati loptu, a da potez bude ugodniji oku potrudio se i Džon Kolins (John Collins), krilni centar Jute, koji je pokušao izblokirati pokušaj Edvardsa, ali to mu nije pošlo za rukom.

Društvene mreže su odmah napravile ovaj potez viralnim i zakucavanje Edvardsa uporedili s nekim od legendarnih košarkaša poput Majkla Džordana (Michael Jordan), Vinsa Kartera (Vince Carter) ili Kobija Brajanta (Kobe Bryant).

Treba napomenuti da je i naš reprezentativac odigrao solidno u pobjedi svoje ekipe. Upisao je osam poena i uhvatio jedan skok.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.