NBA LIGA

Video / Pogledajte "rat" Jokića i francuskog čuda: Denveru pomogao i najveći rival Srbijanca

Denver se pobjedom protiv San Antonia i porazom Oklahome popeo na prvo mjesto Zapadne konferencije

Jokić i Vembanjama. AP

N. H.

3.4.2024

Košarkaši Denver Nagetsa su slavili protiv San Antonio Sparsa rezultatom 110:105, a utakmicu su svakako obilježili Nikola Jokić i Viktor Vembanjama (Victor Wembanyama). 

Srbijanski centar i glavni kandidat za "Nagradu za najkorisnijeg igrača", što bi mu bila treća u karijeri, utakmicu je završio sa 42 poena i 16 skokova, dok je francuski ruki upisao 23 ubačaja i 15 uhvaćenih lopti, doduše uz veoma loš šut (9/29). 

Vembanjama je već u svojoj prvoj sezoni napravio gomilu poteza za TV špica, ali ova sekvenca s Jokićem je bila zaista sjajna. 

Prvo je pogodio preko srbijanskog centra, da bi mu već u sljedećem napadu "spustio roletnu". Da to nije sve, potrudio se još jednom, kada je poslije odlične odbrane istrčao kontru i pogodio nakon ofanzivnog skoka. 

Međutim, Jokić mu nije ostao dužan. Sačekao ga je i, na iznenađenje mnogih, zakucao preko njega. Zakucavanja najboljeg centra NBA lige su rijetkost, a pogotovo preko nekog drugog igrača, da ne spominjenemo protiv zvijeri kakva je 224 centimetra visok Francuz.

Također, vrijedi istaći i pobjedu Filadelfija Seventisiksersa protiv Oklahoma Siti Tandera rezultatom 109:105. 

U pobjedi Siksersa vratio se i Džoel Embid (Joel Embiid), aktuelni MVP lige, koji je odsustvovao nekoliko mjeseci zbog povrede. On je upisao 24 poena u pobjedi svog tima i tako nenamjerno pomogao svom najvećem rivalu, Nikoli Jokiću.

Denver se pobjedom protiv San Antonia i porazom Oklahome popeo na prvo mjesto Zapadne konferencije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.