"BRIDE OBRAZI OD ŠAMARA"

Historijski debakl Jokića i Nagetsa, Garza iskoristio minute: Ide se u majstoricu

Minesota je odigrala ponovo dobru utakmicu, pa su uspjeli izjednačiti, iako su izgubili tri utakmice zaredom prije ovog meča

Detalj sa utakmice Minesote i Denvera - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
N. H.

17.5.2024

Košarkaši Minesota Timbervulvsa ubjedljivo su pobijedili Denver Nagetse rezultatom 115:70 u šestoj utakmici polufinala Zapadne konferencije, te tako izjednačili rezultat na 3:3 i poslali ovu seriju u majstoricu. 

Nagetsi su doživjeli historijski poraz, s obzirom da nijedan branilac titule prvaka nije izgubio s više od 36 razlike, a oni su na ovoj utakmici "zaleđeni" na -45. 

Minesota je odigrala ponovo dobru utakmicu, pa su uspjeli izjednačiti, iako su izgubili tri utakmice zaredom prije ovog meča.

Do trijumfa ih, standardno, vodio Entoni Edvards (Anthony Edwards) s 27 poena, te po četiri skoka i asistencije, dok je Mekdeniels (McDaniels) dodao 21. 

Svoje minute iskoristio je i bh. reprezentativac Luka Garza, koji je za sedam minuta na parketu zabilježio osam poena uz dva skoka.

Kod Denvera je najefikasniji bio Nikola Jokić s 22 poena, ali ostatak ekipe je vanserijski podbacio.

Džamal Marej (Jamal Murray), druga zvijezda tima, šutirao je iz igre 4 od 18, što je 22 posto, odnosno katastrofalno. 

Ovom pobjedom, Minesota je seriju poslala u sedmu utakmicu, što je druga ova godine, nakon što su u majstorici rješavali seriju Klivlend i Orlando u prvoj rundi Istočne konferencije. 

Taj meč je zakazan za noć između nedjelje i ponedjeljka, a igrat će se u Koloradu, tako da će aktuelni prvaci imati prednost domaćeg terena, ali poslije ovakvog šamara, morat će zaigrati mnogo bolje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.