NOGOMET

Terim se sa dva zeta pobio u kafani i dobio otkaz

Terim: Neslavan kraj legende

Piše: A. M.

28.7.2017

Tuča u kojoj je Fatih Terim učestvovao zajedno sa svojim zetovima Ahmetom Baranom i Volkanom Bahdžekapilijem, najutjecajnijeg trenera u historiji turskog nogometa koštala je posla selektora! 

Kako se bura zbog štete koju su Terim i muževi njegovih kćerki napravili vlasniku i zaposlenima u jednom restoranu na mediteranskoj obali Turske, nije stišala ni deset dana poslije, čelnici Turske nogometne federacije i Terim odlučili su da se rastanu – po treći put.

Terim je selektor Turske prvo bio od 1993. do 1996., potom od 2005. do 2009. i, konačno, od 2013. do prekjučer, a u međuvremenu je tri puta bio trener Galatasaraja, a kratko i Fiorentine (2000/2001) i Milana (2001).

Ovaj incident možda bi bio zataškan da sigurnosne kamere nisu snimile trenutak kada 63-godišnji Terim i zetovi jure vlasnika restorana po parkingu. Petorica su tom prilikom zadobila povrede, a pričinjena je i materijalna šteta. S obzirom na burnu reakciju javnosti i uglavnom anti-Galata nastrojenih navijača, koji Imperatora nikad nisu doživljavali kao "svog" selektora, TFF obratio se javnosti konstrukcijom u kojoj se ne spominje incident kao glavni razlog raskida saradnje.

- Na sastanku su obje strane bile saglasne da je obostrana korist da se krene odvojenim putevima. Zahvaljujemo se i želimo sreću i uspjeh u budućem radu našem uvaženom stručnjaku Terimu, koji se dokazao uspjesima u turskom i svjetskom nogometu - saopćeno je iz TFF-a.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.