NOGOMET

Urugvajska legenda napala brazilsku: Izgledao je poput Nejmarove ku****

Avaz.ba

22.9.2017

Rat ega na terenu i svlačionici PSG-a je top tema proteklih sedam dana. Cijeli svijet je gledao kako su se Nejmar i Kavani (Neymar i Cavani) dva puta zamalo potukli oko toga ko će izvesti slobodnjak i penal na derbiju protiv Liona (Lyona).

PSG je pobijedio 2:0, ali nakon utakmice niko nije pričao o rezultatu, nego samo o sukobu starog poglavice ekipe Kavanija i pretendenta na njegovo prijestolje, rekordna 222 miliona eura plaćenog Nejmara.

Sukob se nastavio i nakon utakmice, tokom koje je na Nejmarovu stranu stao Dani Alves, još jedan friški brazilski došljak u PSG. Kao posljedica fajta koji je od verbalnog zamalo prerastao u fizički, ekipa se podijelila na dva klana: starosjedilački uz Kavanija i brazilski na Nejmarovoj strani.

I dok protagonisti velike svađe par dana kasnije nastoje smiriti situaciju, jedan ugledni autsajder ju je dodatno začinio. Diego Forlan, slavni urugvajski golgeter, naravno stao je na stranu sunarodnjaka Kavanija, prenosi Index.hr.

"Edinson je itekako iskusan (30 mu je godina, op.a.) i zna kako riješavati situacije poput ove, potezom i razgovorom. Van terena on ne mora biti prijatelj s ikim, ali na terenu je dio ekipe i to itekako poštuje."

Očitao je lekciju Neymaru: "Htio je uzeti penal i slobodnjak igraču koji ih inače izvodi u momčadi. Neka se sjeti bi li mu tako nešto palo na pamet u Barceloni, posebno kada je tek došao u klub. Bi li to pokušao napraviti Mesiju (Messiju)? U PSG je stigao kao najskuplji igrač u historiji, ali bez obzira na to, mora poštovati Kavanija, pet godina starijeg saigrača, najboljeg strijelca i igrača u timu u koju je tek došao."

Ali, Forlan je najpapreniju poruku sačuvao za Danija Alvesa, koji je prilikom fajta Nejmara i Kavanija oko slobodnjaka, uletio kao sunarodnjakov zaštitar i spriječio Urugvajca da dođe do lopte: "Problem je bio između Kavanija i Nejmara i to su trebali riješiti njih dvojica. Alves se nije imao tu što miješati, posebno ne onako kako je to napravio. Tako što je uzeo loptu Kavaniju i dao ju je Nejmaru. Strašno, kao da je njegova kujica!"


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.