NOGOMET

Real sprema pakleni plan i dovodi veliku Barcinu patnju: Ovo bi mogao biti transfer koji će još više zaoštriti stvari na relaciji Madrid - Barcelona

Avaz.ba

27.9.2017

U Ligi prvaka sve ide po planu, ali za Real Madrid problemi nastaju kada moraju igrati utakmice u Primeri, pogotovo one kod kuće. Kako je i sam Luka Modrić kazao nakon utakmice u Dortmundu, prilike se stvaraju, ali nedostaje realizacija.

Možda dio problema leži u tome što 'kraljevski klub' nije prošlog ljeta bio pretjerano aktivan na nogometnoj tržnici, a kao sukus čitave priče je Barcina prednost u prvenstvu od sedam bodova.

Ipak, za vjerovati je kako će u januaru predsjednik Florentino Perez i društvo zagrabiti u klupsku blagajnu i dovesti neko značajnije pojačanje. Njemački Bild navodi kako bi to mogao biti PSG-ov Julian Draksler (Julian Draxler) koji je voljan napustiti Pariz.

I prošlog je ljeta bivši nogometaš Šalkea (Schalkea) i Volsburg (Wolfsburga) bio je na meti Barcelone i još nekih klubova, ali je u konačnici ipak odlučio ostati na Parku Prinčeva.

Kada je Barcelona u pitanju, Draksler se povezivao s dolaskom u klub u slučaju da im propadnu transferi Dembelea ili Kutinja (Coutinha). Na kraju je na Kamp Nou (Nou Camp) stigao Dembele, ali bez obzira na to, nisu odustali od dovođenja ovog sjajnog veznjaka. Ipak, u čitavu se priču sada uplio i Real i bit će zanimljivo gledati čitavi razvoj situacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.