NOGOMET

Španija na Mundijalu, Hrvatima upitan i baraž

Avaz.ba

6.10.2017

U Evropi su večeras danas nastavljane borbe za Mundijal. Na rasporedu su bili mečevi u grupama D, G i I, a nakon Belgije, Njemačke i Engleske u Rusiju su se još plasirali Španci.


GRUPA D

Gruzija - Vels 0:1, Austrija – Srbija 3:2, Irska – Moldavija 2:0.  

Srbija je večeras lovila pobjedom u Beču na "Ernst Happel" stadionu za plasman u Rusiju. Na kraju, naše komšije su ostale bez boda i sada im treba pobjeda u zadnjem kolu protiv Gruzije.

Srbija je vodila 1:0 (Milivojević), ali je raspoloženi Srbin Marko Arnautović postigao gola i tako ugrozio plasman Srbije na Mundijal.

Vels je sa 1:0 pobijedio Gruziju (Lorens strijelac) i trabao ih uspjeh Gruzijaca u posljednjem kolu da bi na prvom mjestu pretekli Srbiju i plasirati se na SP-u.

Irska je dobila 2:0 Moldaviju, i protiv Velsa lovit će baraž.


Standings provided by Sofascore LiveScore

GRUPA G

Španija – Albanija 3:0, Italija – Makedonija 1:1, Lihtenštajn – Izrael 0:1.

Na Mundijalu u Rusiji igrat će Španija. "Furija" ima pet boda prednosti u odnosu na Italiju. “Azuri” su kiksali protiv Makedonije i oni će u baraž. Odvej je sve poznato.


Standings provided by Sofascore LiveScore

GRUPA I

Hrvatska – Finska 1:1, Kosovo – Ukrajina 0:2, Turska - Island 0:3.

Island je najviše večeras profitirao, dok je Hrvatska najviše izgubila. Island ima 19 bodova, kolo prije kraja, a Hrvatska i Ukrajina po 17.

Island u zadnjem kolu dočekuje Kosovo i oni su na korak od Mundijala, dok će Ukrajina i Hrvatska međusobno odlučivati o baražu.


Standings provided by Sofascore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.