NOGOMET

"The Guardian": Pjanić i Džeko među 100 najboljih nogometaša u 2017. godini

A. S.

26.12.2017

Britanski list "The Guardian" je u tradicionalnoj anketi izabrao 100 najboljih nogometaša na svijetu, na kojoj su se našla i dva naša nogometaša - Edin Džeko i Miralem Pjanić.

U anketi su učestvovali eksperti, bivši igrači i treneri, ukupno ih je bilo 169 iz 63 zemlje, na kraju poredak se razlikovao u jednom, od onoga koji smo vidjeli i za nagradu FIFA i "Zlatnu loptu".

Ovoga puta Leo Mesi (Messi) je ispred Kristijana Ronalda (Cristiano), treći je Nejmar (Neymar) koji je iza sebe ostavio Kevina De Brujnea (De Bruyne). U top 10 su još Kejn (Kane), Modrić, Levandovski (Lewandowski), Mbape (Mbappe), Kros (Kross) i Azar (Hazard). 


Džeko je u anketi zauzeo 43. mjesto, ispred Italijana Insinjea (Insigne) iz Napolija, a iza Asensija iz Reala. Miralem Pjanić je 85. ispred Danija Karvahala (Carvajal) iz Reala, a iza Bernarda Silve iz Mančester sitija.


Dodajmo, Pjanić se i prošle godine našao na listi, s tim da je zauzeo bio 70. mjesto. Džeke nije bilo među 100 najboljih.

Od klubova u top 100 je čak 12 igrača Reala, iz Barce ih je 9, Bajerna 8, a Siti, Junajted i Juventus imaju po 7, PSG i Čelzi 6...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.