NOGOMET

Albanskom klubu prijeti najveća kazna u historiji fudbala

N. R.

16.2.2018

Fudbalski klub Skenderbeg mogao bi biti izbačen iz UEFA takmičenja na 10 godina i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od milion eura zbog namještanja utakmica, prenose albanski mediji.

Odluka UEFA i dalje nije konačna, ali albanski mediji su došli do dokumenta iz Evropske kuće fudbala koji je stigao u klub. To je zaključak sa sastanka Disciplinske komisije UEFA koji je održan 7. februara u Nionu.

Oni su, između ostalog, objavili i imena evropskih klubova protiv kojih je Skenderbeg namještao mečeve: Sporting Lisabon, Lokomotiv Moskva i Dinamo Zagreb. 


Ovosezonski predstavnik grupne faze Lige Evrope dobit će najveću kaznu u historiji fudbala. Razlog za ovu suspenziju Evropske kuće je činjenica da je Skenderbeg ponovio težak prekršaj. On je i 2015. godine izbačen iz UEFA takmičenja, jer je namještao utakmice u domaćem prvenstvu i Ligi Evrope.

Konačnu riječ za klub iz Albanije imat će komisija za žalbe Evropske fudbalske unije, a nakon toga cijeli slučaj, ukoliko kažnjena strana to bude željela, mogao bi da bude prebačen  na Sud za sportsku arbitražu u Lozani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.