NOGOMET

Kup Italije: Pjanić saznao protivnika u finalu, Gatuzo u euforiji

( AFP)

A. S.

1.3.2018

Nogometna srijeda u Italiji biloi je rezervirana za revanš mečeve polufinala Kupa, a kao pobjednici su izašli Juventus, našeg Miralema Pjanića, i Milan, koji će se sastati u borbi za trofej 9. maja.

Nakon što je u večernjim satima Pjanić golom sa bijele tačke donio pobjedu (1:0) nad Atalantom (prvi meč također 1:0, strijelac Iguain) i prolaz u finale, mnogo drame viđeno je u drugom polufinalu između Lacija i Milana, gdje naš Senad Lulić nije imao sreće da izbori finale. 

Poslije 90 regularnih minuta i 30 produžetaka rezultat u Rimu je bio 0:0, identičan onom u Milanu. U penal lutriji čovjek odluke bio je Alesio Romanjoli (Alessio Romagnioli), koji je svojim golom u sedmoj seriji penala odveo ''Rosonere'' u finale. 

Lulić je uspio postići gol u šestoj seriji za Lacio, ali je u sedmoj seriji Brazilac Ramos prebacio gol i omogućio Milanu da još od decembra 2009. prvi put uveže 13 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. 

Pod vodstvom novog trenera Đenara Gatuza (Gennara Gattusa) Milan je to i ostvario, a što je najvažnije za "Rosonere" i gatuza - serija i dalje traje... 

Pogledajte oba meča: 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.