NORVEŠKA

Ordagić za Avaz Sport: Norvežani slični nama

J.JEREMIĆ

26.3.2018

Od početka ove godine Amer Ordagić, jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH, stanovnik je Norveške. Slobodu i Tušanj zamijenio je ekipom Brana iz Bergena. Dvadesetčetverogodišnji ofanzivni veznjak poznat je kao skroman mladić posvećen fudbalu i brzo se uklopio u novu sredinu.

Povreda pete

Struci Brana se nametnuo svojim igračkim kvalitetima, no početak prvenstva propustio je zbog povrede pete. Period oporavka iskoristio je za kratkotrajni dolazak u BiH, a nakon toga slijedi povratak u Skandinaviju.

- Već neko vrijeme sam ovdje, tako da, što se tiče normalnog života, nemam problema s tim. Naravno, sve je vezano za fudbal, tako da je bitno da taj segment funkcionira - objašnjava Ordagić, dodajući da je u Bergenu upoznao nekolicinu naših ljudi, te se s njima druži u zavisnosti od slobodnog vremena. 

Na upit šta može reći o Bergenu i o Norvežanima, bivša vedeta Slobode kaže:

- Ima finih mogućnosti za izlazak, ali upoznajem one što mene zanimaju. Grad je baš dobar, na moru, tako da je i ta stvar olakšavajuća. Norvežani su dosta mirni, ali imaju uređen sistem i sigurnost u kojem uživaju.

Ordagić je u Bran stigao kao već priznat, dokazan i poznat premijerligaški fudbaler. Iako je riječ o sjajnom igraču, u Norveškoj će morati još da se upoznaje s njihovim stilom igre. Trkačkim fudbalom s dosta tempa i snažnih duela.

- Pa vjerovatno ću bolje upoznati kroz vrijeme, što se tiče konkretno moje ekipe pokušava se igrati na sistem, igra se na svakom dijelu terena, što se kaže, od golmana pa do gore - objašnjava Ordagić.

 Veliki grad

Naš veznjak otkriva kakvi su tamošnji uvjeti za treniranje i publika. 

- Sve što treba profesionalnom fudbalu je dostupno. Ljudi vole fudbal. Tu su baš slični nama! Veliki je grad i klub u pitanju i ljudima je Bran baš važan, tako da je dobra posjećenost i povezanost kluba s navijačima i simpatizerima uopće – govori Ordagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.