LIGA PRVAKA

Juventus je oduševio, stigao tri gola zaostatka, ali je Ronaldo ipak odveo Real dalje

Avaz Sport

11.4.2018

Real je dočekao Juventus na Santiago Bernabeu u revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a Stara dama je slavila rezultatom 3:0.

Momčad iz Torina u glavni grad Španije došla je na gostujućem terenu nadoknaditi tri pogotka zaostatka iz prve utakmice - učiniti nešto što nije pošlo za rukom niti jednoj momčadi u historiji najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu, a to je nadoknaditi tri gola zaostatka protiv Reala i to u Madridu.

No, da je sve u nogometu moguće pokazala je jučer veličanstvena Roma, a večeras je to potvrdio i Juventus.

Već u drugoj minuti Juventus je poveo s 1:0, a strijelac je bio hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić. Visoki presing "los blancosa" ostavio je prostor za kontru Stare dame - Kedira (Khedira) je ubacio, a hrvatski reprezentativac takve ubačaje ne propušta.

Mandžukić je postigao gol nakon samo 76 sekundi igre, a to je najbrži pogodak kojeg je Kraljevski klub primio na domaćem travnjaku.

No, nije se Mandžo tu zaustavio.

Igrala se 37. minuta kada je Lihtštajner (Lichtsteiner) ubacio, a hrvatski napadač glavom poslao loptu iza leđa Kejlora (Keylor) Navasa. Svojim drugim pogotkom Mandžukić je postao prvi igrač kojemu je pošlo za rukom zabiti dva pogotka u prvom dijelu utakmice Lige prvaka na Santiago Bernabeuu.

U 59. minuti dogodilo se ono u šta su vjerovali samo najvatreniji navijači Juventusa. Zabili su i treći gol!

Strijelac je bio Matuidi, ali za pogodak stare dame najzaslužniji je Navas koji je neshvatljivo ispustio čistu loptu.

I, onda u 94. minuti dosuđen je penal za Real, nakon čega je Bufon dobio crveni karton zbog prigovora.

Šćesni je stao na gol Stare dame, ali nije mogao zaustaviti Kristijana Ronalda, koji je pogodio za konačnih 1:3 i prolaz Reala u polufinale.

U drugom večerašnjem susretu, kojeg su na Alianc areni igrali Bajern i Sevilja nije bilo golova, a dalje je prošao bavarski gigant koji je u prvom meču u Andaluziji slavio sa 2:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.