LIGA PRVAKA

Di Frančesko uoči Liverpula: Što prije dati gol

Avaz Sport

1.5.2018

Roma će u sutrašnjem revanš susretu polufinala Lige prvaka imati izuzetno zahtjevan zadatak da nadoknadi minus od tri gola iz prve utakmice protiv Liverpula, u kojoj su Redsi na krilima Mohameda Salaha slavili sa 5:2. 

Povodom velike utakmice trener Rome Euzebio di Frančesko (Eusebio Di Francesco) je istakao da bi volio da njegova ekipa ponovi igru i rezultat kao protiv Barcelone.

- Volio bih napraviti „copy-paste“ utakmice sa Barcelonom. Tu ne mislim samo na rezultat, već na psihičku spremnost i želju s kojom smo ušli u meč od prvog minuta. Tada smo nadoknadili tri gola zaostatka, pa priželjkujemo da ponovimo isto i sutra, započeo je Di Frančeko, te nastavio:

- Ipak, igramo sa potpuno drugačijim timom, od taktike, psihe pa nadalje. Liverpul ne drži puno loptu, igra direktan fudbal. Moramo postići tri gola, a to znači da ne možemo igrati ispred svog šesnaesterca. Morat ćemo napadati, što će otvoriti dosta prostora za njihove kontre. Imaju brzih igrača, o tome moramo misliti.

Di Frančesko je svjestan da Roma mora rano povesti ukoliko želi izbaciti Liverpul, a uzda se i u veliku pomoć navijača.

- Igrat ćemo pred 70.000 ljudi i želim da vidim entuzijazam, želju da se napravi novo čudo. Atmosfera će biti paklena i zato moramo postići gol što prije, kako bismo je dodatno rasplamsali i dali navijačima dodatan razlog da nam daju još jaču podršku.

Revanš meč Rome i Liverpoola igra se sutra (srijeda) s početkom u 20:45 sati, a glavni sudac će biti Damir Skomina iz Slovenije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.