LIGA PRVAKA

Het-trik Mesija za uvjerljiv trijumf Barce protiv PSV-a, Inter do pobjede u sudijskoj nadoknadi

AFP

Avaz Sport

18.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+24

Barcelona je na otvaranju nove sezone Lige prvaka u Grupi B na Kamp No stadionu savladala holandski PSV 4:0.

Barcelona je na početku susreta imala veći posjed lopte, no u prvih desetak minuta nije bilo pravih prilika. U 14. minuti Bergvijn (Bergwijn) je imao odličnu solo akciju, ali je lopta otišla pored gola. U 20. minuti Luis Suarez je šutirao unutar šestnaesterca, ali je lopta za dlaku otišla pored desne stative. Osam minuta kasnije, Sergi Roberto je primio precizan pas na rubu šesnaesterca i snažno šutirao ka golu, ali je golman holandskog tima odbranio. Barcelona je do vodstva došla u 32. minuti kada je Lionel Mesi (Messi) fantastično izveo slobodnan udarac i poslao loptu u desne rašlje gola. Tako se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom "Blaugrane".

U 50. minuti Mesi je nakon solo akcije šutirao nisko s ruba šesnaesterca, ali mu je golman PSV fantastično obranio.  Pet minuta kasnije Kutinjo je (Philippe Coutinho) je imao nevjerovatan promašaj. Odlično je reagirao i prvi stigao na odbijenu loptu, ali je šutirao visoko iznad gola. Isti igrač je u 58. minuti je dobro šutirao sa ruba šestnaesterca, ali je golman gostiju refleksnom odbranom spriječio njegov pokušaj. U 65. minuti Hirving Lozano je pokušao iz šesnaesterca, ali je odbrana Barcelone klizećim startom blokirala njegov šut. Tri minute kasnije Luis Suarez je pogodio prečku nakon što se jedna lopta odbila na rubu šesnaesterca.  Na 2:0 povisio je Usman Dembele (Ousmane Dembélé), koji je u 75. minuti uputio fantastičan udarac sa ruba šestnaesterca, koji je otišao u donji desni ugao gola.  Dvije minute kasnije, Mesi je postigao svoj drugi gol na utakmici kada je sjajno pogodio nakon asistencije Rakitića. U 79. minuti Samuel Umtiti je dobio drugi žuti karton, pa je morao napustiti teren nešto ranije. U 83. minuti Hirving Lozano je postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda. U 88. minuti Mesi je postigao het-trik, kada je izašao sam pred golmana, šutirao nisko u lijevi ugao i pogodio za 4:0. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, pa je tako Barcelona zasluženo slavila pobjedu. 



U drugom susretu ove grupe Inter je savladao Totenhem 2:1. Prvu ozbiljniju priliku imao je u 13. minuti Eriksen kada je pokušao iz slobodnog udarca, ali se golman Intera bacio i odbranio njegov udarac. U nastavku je Inter držao loptu pomoću kratkih paseva i tražili priliku da iskoriste neku rupu u obrani gostiju. U 22. minuti ponovo je pokušao Eriksen iz slobodnjaka s poludistance, ali mu je Handanović odbranio šut. U 34. minuti Brozović je šutirao sa ruba šesnaesterca. Do odlaska na odmor mreže su mirovale.

U 47. minuti Mateo Politano (Matteo) je pokušao prevariti golmana i šutirao prema golu, ali je lopta je prošla nekoliko centimetara pored lijeve stative. U 53. minuti Kristijan Eriksen (Christian) je šutirao s ruba šesnaesterca, da bi neko od igrača loptu skrenuo i prevario Handanovića za vodstvo gostiju od 0:1. Deset minuta kasnije, Erik Lamela uputio udarac u donji lijevi ugao, ali je njegov obećavajući pokušaj  zaustavio Samir Handanović. Isti igrač je u 68. minuti pokušao pogoditi iz blizine nakon odbijene lopte, ali je ponovo Handanović fantastično reagirao i odbranio. Inter je do izjednačenja došao u 86. minuti kada je Asamoah lijepom loptom. uposlio Ikardija (Mauro Icardi) koji je isprve šutirao i pogodio donji lijevi ugao gola gostiju. U 92. minuti domaćini su došli do potpunog preokreta kada je Većino (Vecino) matirao golmana gostiju za erupciju oduševljenja domaćih navijača i velika tri boda.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.