ENGLESKA

Mario Vrančić za „Avaz“: Liverpul će biti novi prvak

Ima još dosta igrača iz BiH koji mogu igrati u Engleskoj

Vrančić: Ako Bog da, nadam se da ćemo iznenaditi Liverpul i osvojiti bod. Arhiv

Piše: Goran ŠUMAR

9.8.2019

Aktuelni osvajač Lige prvaka Liverpul i novi premijerligaš Norvič našeg reprezentativca Marija Vrančića večeras (20 sati) na Enfildu otvaraju nove sezone Premieršipa.

Sanirana povreda 


- Ne znam hoću li biti u timu - rekao je Vrančić u razgovoru za „Dnevni avaz“, koji je u minuloj sezoni svojim golovima i asistencijama trasirao put Norviču u englesku elitu, te dodao:

- Povrijedio sam se na drugom ovosezonskom treningu, tako da sam tek 11 dana u punom trenažnom procesu sa ekipom. Sigurno neću početi utakmicu protiv Liverpula. Možda ću biti na klupi. Žao mi je što sam imao taj peh da se povrijedim na početku priprema, ali tako je to u fudbalu. I povrede su sastavni dio ovog posla. Vidjet ćemo šta će biti i koliko će mi trebati vremena da ponovo izborim mjesto startera.

Može li Norvič iznenaditi favorizirani Liverpul na Enfildu?

- Svi znamo da je Liverpul veoma dobra, ustvari odlična ekipa. Bit će nam, naravno, mnogo teško doći i do boda na Enfildu. Međutim, mi smo se dobro pripremili, odradili smo odlične pripreme, pa ćemo vidjeti šta možemo napraviti. Ako Bog da, nadam se da ćemo iznenaditi Liverpul i osvojiti bod. Mislim da je dobro protiv velikih ekipa igrati na početku sezone, kada one nisu u svom najboljem ritmu.

S kakvim ambicijama Norvič ulazi u sezonu?

- Naš prvenstveni cilj je opstanak u ligi. To nam je najvažnije u ovoj sezoni.

Borba za titulu

Ko je, prema Vama, ove sezone najbliži tituli prvaka u Engleskoj?

- Teško je to prognozirati već sada. Međutim, ja tipujem na Liverpul.

Koji su glavni aduti Liverpula?

- Klop, sto posto, jer dobro znam kako radi. Mislim da je na pravi način pripremio svoje igrače za predstojeću sezonu. Međutim, mi ćemo ih pokušati iznenaditi na startu, dok još nisu ušli u top formu.

Vi i Asmir Begović koji je, za razliku od Vas, u drugom planu u Bornmutu, jedini ste ambasadori BiH u najjačoj ligi Evrope, ali i svijeta. Kako gledate na tu činjenicu?

- Ponosan sam zbog toga. Međutim, mislim da ima još dosta igrača iz Bosne i Hercegovine koji mogu igrati u Premier ligi, jer su na tom igračkom nivou - za kraj je rekao uvijek skromni Mario Vrančić.

Najbolji igrači

Prema specijaliziranom portalu „Sofascore“, najbolji igrač Norviča u protekloj sezoni bio je Finac Temu Puki (Temmu Pukki), s prosječnom ocjenom 7,2 (43 utakmice – 29 golova), dok je naš Vrančić sa ocjenom 7,1 (36 utakmica – 10 golova) na drugom mjestu.

7

posljednjih utakmica Liverpul - Norvič završeno je sa četiri pobjede domaćina, uz dva remija i jedan trijumf gostiju. Gol-razlika je 19:4



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.