SERIJA A

Murinjo: Nije me briga šta je rekao Džeko

Prošlo ljeto sam u sebi pomislio: Ne idem nigdje, rekao je Dijamant

Žoze Murinjo. Arhiva

G. Š.

12.2.2022

Napadač Intera Edin Džeko je preko "Zooma" razgovarao sa Micahom Richardsom, bivšim saigračem iz Mančester sitija, i tom prilikom je govorio je o transferu iz Rome u Inter. Dijamant je istakao da nije očekivao da će napustiti rimsku "Vučicu".

- Prošlo ljeto sam u sebi pomislio: Ne idem nigdje. Godinu prije bilo je nešto s Juventusom, dvije godine prije je bilo nešto s Interom, kada su pregovori praktički bili završeni, ali je sve propalo. Prošlog ljeta nisam očekivao da ću otići nakon dolaska Žozea Murinja (Jose Mourinho). Razgovarao sam s njim kad je stigao i znao je da imam još godinu ugovora. Bila mi je čast što je tako veliki menadžer došao u klub. Rekao sam mu: ‘Tu sam i dat ću sve za tebe i za klub. Ali, budući da je ovo posljednja godina mog ugovora, ako se nešto pojavi, možemo li to razmotriti? U roku od nekoliko dana stigao je Tammy Abraham iz Chelseaja i Inter je došao po mene, ispričao je Džeko.

Na konferenciji za medije novinari su željeli čuti reakciju trenera Rome na izjavu Džeke, a Portugalac je dao odgovor u svom stilu.

- Ne znam šta je rekao, nije me briga, odgovorio je Mourinho.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.