TENIS

Novi problemi za Đokovića: Gubi glavnog sponzora i 27 miliona dolara?

Lacoste razmišlja o prekidu saradnje sa Srbijancem

Đoković: Redao negativne naslove. AGENCIJE

A. V.

8.3.2022

Srbijanski teniser Novak Đoković nedavno je ostao bez unosnog sponzorskog ugovora s Peugeotom, a sada i njegov glavni sponzor Lacoste razmišlja o prekidu saradnje s njim.

Ove informacije dolaze od švicarskog novinara Benjamina Vajnmana (Weinmann), koji tvrdi da je Lacoste odlučio završiti s Đokovićem te umjesto njega početi sponzorirati Amerikanku Venus Vilijams (Williams). 

Ako Lacoste otkaže saradnju s Đokovićem, Srbijanac će ostati bez 27 miliona dolara.

- Lacoste predstavlja tenis, a osnovao ga je 1933. godine bivši francuski teniser Lacoste. Od 2017. godine Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada ima ugovor do 2025. godine vrijedan devet miliona dolara godišnje. Partnerstvo s Đokovićem nije donijelo ništa dobro u skorije vrijeme. Bivši svjetski broj 1 je redao negativne naslove zbog odbijanja da se vakciniše i zbog deportacije iz Australije. Lacoste bi se vjerojatno želio osloniti na neko novo lice u reklamama - piše Vajnman za "Luzerner Zeitung".

- Kompanija je već objavila da će sedmerostruka grend slem prvakinja Venus Vilijams (Williams) biti nova ambasadorica. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu te da se uvijek borila za jednakost - završava Vajnman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.