LA GAZZETTA DELLO SPORT

Benzema gospodar Lige prvaka

Benzema, kapa dolje', napisao je "L'Equipe"

Karim Benzema. AFP

G. Š.

7.4.2022

Osporavali su ga, podcjenjivali, a Karim Benzema je dokazao da može nositi Real Madrid na svojim leđima. Sinoć je istrčao na Stemford Bridž i s osmijehom na licu 'uništio' Čelzi (1:3). Nakon što je het-trikom izbacio PSG iz Lige prvaka, Benzema je tri gola zabio i u Londonu i zaradio naklon čitavog fudbalskog svijeta, pišu SN.


"Suluda" statistika

Već su mu 34 godine, mnogi su mu predviđali skori oproštaj, ako već ne od fudbala, onda sigurno od Reala. Međutim, Benzema ne posustaje, igrao fudbal karijere. Ove je sezone u svim takmičenjima ukupno zabio 37 golova. U 36 utakmica! Više od gola po susretu. Tome je dodao i 13 asistencija. 'Suluda' statistika. I, gotovo da nema medija u Evropi koji nije nagradio Francuza nekim komplimentom.

- Benzema, kapa dolje', napisao je "L'Equipe".

- Benzema omamio Čelzi, ponudio je Le Parisien, 

- Benzema, gospodar Lige prvaka, poručila je "La Gazzetta dello Sport".

 - Benzema demontirao Tuhela, izvijestio je njemački "Bild".

Najbolja je devetka na svijetu

A on je uživao. Igrač koji nikad kroz svoju karijeru nije bio uvrštavan u društvo najboljih, kojega su često uzimali zdravo za gotovo, as koje je dugo bio u sjeni Kristijana Ronalda (Cristiana), pokazao je da može na svojim leđima nositi pritisak Reala i imperativa osvajanja trofeja. Sad više nije šala, Benzema bi, vrlo lako, mogao osvojiti i Zlatnu loptu, u ovom trenu možda je i najbolji igrač na svijetu.

- Nekoliko mjeseci prije nego što se postane poznata "Ballon d'Or", treba vidjeti što se može izmisliti da mu se ne dodijeli nagrada. Samo Levandovski, koji ima 12 golova u ovoj Ligi prvaka, može biti prijetnja - piše, kad je Real u pitanju, ne baš uvijek objektivna "Marca". 

No, ovog puta madridski sportski dnevnik ne puca u prazno, Benzema svojim golovima oduševljava i izvan Realova korpusa, dobiva priznanje čitavog svijeta.

- Kad je Kristiano Ronaldo bio u Realu, Benzema je bio ponizan, jer je znao što znači ekipa, ali sada je izašao iz sjene. Ima 34 godine i najbolja je devetka na svijetu. To je druga razina od ostalih - rekao je Rio Ferdinand u studiju BT sporta, a Patrik Evra (Patrice), odjeven u Benzemin dres, poručio je euforično:

- On je ratni stroj!

Nije emocijama odolio ni Fabio Kapelo (Capello), između ostaloga i bivši trener Reala.

Totalni napadač

- On je totalni napadač, podsjeća me na Di Stefana. Sudjeluje u stvaranju igre, postiže sjajne golove i lider je na terenu, rekao je Kapelo.

Komplimente sipaju i saigrači, prvi je u red stao Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois).

- Benzema je najbolji napadač na svijetu. On je igrač najviše razine i to stalno pokazuje. Zabija puno golova, velik je igrač - kaže Belgijac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.