SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Hoće li Halilhodžić ostati na klupi reprezentacije Maroka: Ponedjeljak dan "D"

Prema informacijama koje je objavio marokanski novinar Hamza Hachlaf, Halilhodžić će navodno u narednim danima biti smijenjen s klupe reprezentacije

Vahid Halilhodžić. Arhiva

G. Š.

6.5.2022

Sudbina našeg fudbalskog stručnjaka Vahida Halilhodžića na klupi reprezentacije Maroka konačno će biti poznata u ponedjeljak. Legendarni Vaha od utorka boravi u Rabatu, gdje je obavio razgovor sa predsjednikom Fudbalskog saveza Maroka Fouzijem Lekjaaom, nakon  kojeg nije ponuđen konkretan odgovor hoće li Jablaničanin voditi Maroko na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru. Lekjaa i Halilhodžić će se ponovo održati sastanak u ponedjeljak.


Boas nasljednik?

Privodi li se sapunica oko Vahida Halilhodžića kraju? Prema informacijama koje je objavio marokanski novinar Hamza Hachlaf, Halilhodžić će navodno u narednim danima biti smijenjen s klupe reprezentacije. 

Da je smjena smo pitanje vremena, tvrdi i marokanski portal "Lions de l'Atlas", a već se navodno zna i ko će Maroki u Kataru, koja je u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom. Odluka je, kako javljaju Marokanci, pala na Andrea Villasa-Boasa. Danas 44-godišnji Portugalac je u svojoj karijeri vodio Akademiku, Porto, Čelzi, Totenhem, Zenit, Šangaj SIPG i Marsej.


Ziješ i Mazrauji

- Boas će morati preuzeti kontrolu nad marokanskom reprezentacijom tako što će ponovno otvoriti vrata Ziješu (Hakimu Ziyechu) i Mazrauiju (Noussair Mazraoui), piše "Lions de l'Atlas".

Podsjetimo, Vahina je pozicija postala nesigurnom upravo zbog razilaženja s navedenim zvijezdama koje je još ranije odstranio iz ekipe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.