VJEČITI DERBI

Admir Adžem iz Dubaija za "Avaz": Uzdam se u Mulalića

Možda je i dobro što nema rezultatskog pritiska, smatra nekadašnji igrač i trener "Plavih"

Admir Adžem. TWITTER

Piše: A. V.

10.5.2022

Sarajevo i Željezničar večeras (20 sati) na Koševu igraju 146. vječiti derbi. Rezultatski nevažan, ali bitan u mnogim drugim segmentima.

O važnosti derbija i očekivanjima od istog za "Avaz" je govorio Admir Adžem (49), bivši igrač i šef stručnog štaba tima s Grbavice, a danas trener omladinaca u Al Vaslu iz Dubaija.

- Derbi je derbi. Nikad ne može biti nevažan, iako ne odlučuje za poziciju na tabeli. Opet je to najveća utakmica u sezoni i sigurno je da će oba kluba učiniti sve da pobijede. Žao mi je što ovaj derbi ne odlučuje o prvaku ili odlasku u Evropu, ali šta je tu, takva je situacija. Sarajevo još ima šansu u tom Kupu, za Želju je ova sezona što se toga tiče završena - rekao je Adžem.

On je svojevremeno dijelio svlačionicu sa sadašnjim trenerom Želje Edisom Mulalićem, koji je glavna uzdanica "Plavih".

- Uzdam se u Mulalića. Ne sumnjam da će ući hrabro, da će se "potući", taj njegov pristup daje rezultat - kazao je Adžem.

Prvi susret na Grbavici (2:0) pokazao je da se Željezničar može nositi s kvalitetnijim protivnikom na papiru.

- Sarajevo ima malo iskusnije igrače, pogotovo u napadu. Tu je Željo malo deficitaran. Ali i Željo ima nekoliko iskusnih igrača koji su odigrali velik broj derbija i koji prave veliku razliku - smatra Adžem.

Vjeruje da će kvalitet utakmice biti bolji s obzirom da nema rezultatskog pritiska.

- U derbi utakmici nema favorita, to je milion puta dokazano. Bitno je kako se ekipa psihološki spremi, kako uđe u utakmicu i najčešće taj detalj i odluči. Ono što je možda i dobro je što nema tog rezultatskog pritiska, tako da se nadam otvorenoj utakmici i neka pobijedi bolji - dodao je Adžem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.