LIGA NACIJA

Damir Kojašević iz Podgorice za „Avaz“: Džeko i Pjanić najviše brinu moje Crnogorce

Pored bivših saigrača iz reprezentacije Crne Gore, prati i naš državni tim

Kojašević, bivši reprezentativac Crne Gore, ocjenjuje da su šanse 50:50. Arhiv

Piše: G. Šumar

11.6.2022

Kojašević, bivši reprezentativac Crne Gore, ocjenjuje da su šanse 50:50 - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Podgoričanin Damir Kojašević (35), (nekadašnji) ljubimac navijača Sarajeva i bivši reprezentativac Crne Gore, ocjenjuje da su šanse u večerašnjem duelu (20.45 sati - Podgorica) „Zmajeva“ i „Sokola“ 50:50.

Igrački kadar

- U prvoj utakmici protiv Rumunije u Podgorici (2:0 – op.a.) igrali smo baš dobro, a u drugoj je selektor Radulović podmladio, odnosno promijenio čitav tim (Finska – Crna Gora 2:0), rekao je Kojašević i dodao:

- Naš selektor je pružio šansu „rezervistima“ da se dokažu i pokažu mogu li igrati za reprezentaciju. Oni nisu iskoristili ukazano povjerenje i poraz je bio neminovan. No, večeras ćemo biti u punom sastavu, bez povrijeđenih Stefana Savića i Stevana Jovetića koji nisu nikako igrali u ovom junskom terminu. Iskreno, mislim da su šanse za pobjedu 50:50, jer mislim da smo izjednačeni kao ekipe.

Pored bivših saigrača iz reprezentacije Crne Gore, prati i naš državni tim.

- Vidim da Bosna nije baš u nekoj dobroj formi, ne igraju baš najbolje, kao što to mogu. S druge strane, mi smo nešto malo napredovali, tako da smo „pata-pata“. Ne znam hoće li Bosna biti u najboljem sastavu, ne znam kakva je situacija sa povredom Edina Džeke, koji najviše brine nas Crnogorce. Naravno, tu je i Miralem Pjanić. Ipak, oni 15-tak godina dominiraju Evropom. Vidio sam da je Haris Duljević odigrao dobro protiv Rumuna, namjestio je i odlučujući gol... No, da nama igraju Savić i Jovetić, mi bi na domaćem terenu bili čak i favoriti. Ali, pošto ne igraju, odmah je sve drugačije, analizira Kojašević, koji očekuje da će Stadion pod Goricom večeras biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

- Atmosferu na stadionu će upotpuniti i navijači iz Bosne, tako da očekujem spektakl. I u 1. kolu protiv Rumuna stadion je bio skoro pun...


Produženje ugovora

Da podsjetimo, Kojašević je nedavno produžio ugovor sa Iskrom iz Danilovgrada.

- Do prije dvije godine bio sam u reprezentaciji (do odlaska našeg stručnjaka Faruka Hadžibegića – op.a.)... No, kako sam ušao u pozne igračke godine više ne dobivam pozive. Dosta više... Kad je u pitanju klupski fudbal, produžio sam ugovor na još godinu. Igramo kvalifikacije za Ligu Evrope... Nikad se ne zna šta donosi sutra, možda odigram dobro, pa ponovo odem negdje, rekao je nekadašnji krilni napadač Sarajeva, koji ne krije da bi volio završiti karijeru na Koševu.

- I dan danas mi pišu navijači Sarajeva: Vrati se Damire, Horde te vole. Ali eto, nikad se ne zna. Prije dvije tri godine bio sam blizu povratka na Koševo. Pregovarali smo, ali se nismo dogovorili. Uglavnom, bilo je do njih, jer sam im jasno rekao: Novac me ne interesuje, samo da se vratim. Volio bih da sam u bordo dresu odigrao još dvije-tri godine i završio karijeru na Koševu... – zaključio je Kojašević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.