SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Robert Prosinečki kandidat za selektora južnoameričke reprezentacije

Tamošnji fudbalski savez odlučio je novog selektora potražiti na pomalo bizaran način

Robert Prosinečki. Arhiva

G. Š.

4.8.2022

Nekadašnji prvi strateg naše fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki, koji je ovoga ljeta napustio klupu ljubljanske Olimpije, mogao bi po treći put postati selektor. Nakon Azerbajdžana i našeg državnog tima, Žuti bi mogao preuzeti reprezentaciju Bolivije.

Tamošnji fudbalski savez odlučio je novog selektora potražiti na pomalo bizaran način, te su raspisali  međunarodni konkurs, a do krajnjeg roka koji je bio 29. jula prijavilo se oko 180 trenera.

Sportski portal "Bolavip" donosi kako se za posao nije javilo previše uglednih bolivijskih imena, a da je najviše prijava došlo od strane španskih trenera. Među njima je i nekadašnja legenda Reala Mičel (Michel), a "Bolavip" otkriva kako se za trenera javio i Prosinečki. Bolivija je u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru zauzela 9. mjesto. Lošiji plasman imala je samo Venecuele.

Žuti je svoju trenersku karijeru počeo kao pomoćni trener u hrvatskoj reprezentaciji, a potom je samostalno vodio Crvenu zvezdu, Kajserispor, Azerbajdžan, Bosnu i Hercegovinu, ponovo Kajserispor pa Denizlispor i Olimpiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.