REPREZENTATIVAC FRANCUSKE

Drama Pola Pogbe: Brat i prijatelji su me oteli, ucjenjuju me i traže 13 miliona eura

Matijas je sve "zakuhao" objavom u subotu kada je najavio otkrića o svom slavnom mlađem bratu

Pol i Matijas Pogba: Međusobne optužbe. Twitter

E. Ć.

29.8.2022

Reprezentativac Francuske i fudbaler Juventusa Pol Pogba (Paul) našao se u centru skandala jer je njegov brat Matijas (Mathias) najavio da će objaviti sve istine o njemu i da će zbog toga javnost promijeniti mišljenje o njemu.

Matijas je sve "zakuhao" objvom u subotu kada je najavio otkrića o svom slavnom mlađem bratu.






Zaslužuje li poštovanje i divljenje

- Francuska, engleska, italijanska i španska javnost, drugim riječima cijeli svijet, kao i fanovi mog brata, a pogotovo francuske reprezentacije i Juventusa, te njegovi saigrači i sponzori zaslužuju znati neke stvari kako bi mogli stvoriti informirano mišljenje o tome zaslužuje li on divljenje, poštovanje i ljubav javnosti.

Zaslužuje li mjesto u francuskoj reprezentaciji i čast igranja na Svjetskom prvenstvu, zaslužuje li biti u početnoj postavi Juventusa i je li osoba kojoj se može vjerovati i koja zaslužuje da budu uz njega - rekao je Matijas Pogba.

Nije dugo trebalo da reaguje Pol Pogba, te se oglasio saopćenjem koji su potpisali on, majka, agent i advokati.

- Snimci su dodatak prijetnjama i pokušajima iznude organizirane bande protiv Pola Pogbe. Ovlaštena tijela u Italiji i Španiji baviještena su prije mjesec dana i nećemo više ništa komentirati dok traje istraga - naveo je Pol.


Pol Pogba bio zatočen

Prema informacijama koje je objavio "Air France Info", Pol Pogba je istražiteljima rekao da ga njegov brat Matijas i prijatelji iz djetinjstva ucjenjuju i da mu traže 13 miliona eura. Također naveo je kako su ga nekadašnji prijatelji i dva nepoznata muškaraca krajem marta zatočili i tražili novac od njega.

Nije to bio prvi put da ga zastražuju, jednom su došli i u Juventusov trening centar, a Pol je kasnije policiji rekao da je među osumnjičenim prepoznao svog brata Matijasa.

Navodno je u svu priču ubačen i Kilijan Mbape (Kylian Mbappe), jer Matijas i ucjenjivači tvrde da je Pol


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.