ENGLESKA

Tuhel dotučen nakon kraja u Čelziju

Njemački strateg se ne može pomirit s otkazom

Tuhel: Jedan od najtežih trenutaka u karijeri. AGENCIJE

A. V.

12.9.2022

Njemački strateg Tomas Tuhel (Thomas Tuchel), po vlastitim je riječima, teško primio razlaz s Čelzijem gdje je radio od 2021. godine.

Čelnici londonskog kluba smijenili su Tuhela nakon poraza u Zagrebu od Dinama (1:0), u ogledu 1. kola grupe E Lige prvaka, premda su kasnije engleski mediji pisali da poraz na maksimirskom stadionu nije bio ključan u svemu, već je promjena bila pripremljena i ranije. Novi trener Čelzija je, inače, dosadašnji strateg Bajtona Grem Poter (Graham Potter).

- Dotučen sam zbog mog kraja na klupi Čelzija. U tom klubu sam se osjećao kao kod kuće, ne samo u profesionalnom smislu, već i osobno. Mislio sam da još dugo godina neću morati davati ovu izjavu o odlasku i ovo je definitivno jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri i najteže rečenice koje moram objavljivati - osvrnuo se Tuchel na prošlosedmičnu odluku čelnika kluba.

Tuhel je, inače, vodio Čelzi tokom tačno 100 utakmica te je uz to napomenuo kako će "vrijeme u Čelziju uvijek biti posebna uspomena".

Trenersku karijeru 49-godišnji Tuhel je počeo u drugoj momčadi Augzburga. Potom je vodio Majnc pa dortmundsku Borusiju i Pari Sen Žermen, gdje je bio do odlaska u Čelzi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.