STADION GRBAVICA

Počeli radovi na postavljanju nove plastične trave na pomoćnom terenu

Teren sa vještačkom podlogom, koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, FK Željezničar već nekoliko godina iznajmljuje za treninge polaznika Omladinske škole kluba s Grbavice

Iz FK Željezničar su se zahvalili Općini Novo Sarajevo, Ministarstvu kulture i sporta KS i Vladi Federacije BiH na podršci razvoju omladinskog sporta. FK Željezničar

Piše: G. Š.

14.9.2022

Počeli su radovi na postavljanju nove plastične trave na pomoćnom terenu stadiona Grbavica koji koristi Omladinska škola FK Željezničar.


Građevinski radovi su počeli danas

- Teren sa vještačkom podlogom, koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, FK Željezničar već nekoliko godina iznajmljuje za treninge polaznika Omladinske škole kluba s Grbavice. Općina Novo Sarajevo je pristupila pripremi i realizaciji projekta sanacije terena, a građevinski radovi su počeli danas, 14. septembra. Općina Novo Sarajevo je obezbijedila 284.000 KM dok navedeni projekat sufinansiraju Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa izdvojenih 150.000 KM i Vlada Federacije BiH sa 250.000 KM, potvrđeno je iz FK Željezničar.

Nove dimenzije fudbalskog terena iznosit će 61 metar puta 90 metara i oko terena je planiran sigurnosni pojas oko 2,5 metra. Planirana je zamjena postojećeg travnjaka sa svim neophodnim slojevima ispod travnjaka i novo obilježavanje fudbalskog terena. Radit će se i na uklanjanju dijela betonskog zida na kojem su smještene tribine, a prostor koji se dobije nakon uklanjanja tribina iskoristit će se za postavljanje vještačke trave i kanalica. Na kraju je predviđena i zamjena golova.

Ukupna vrijednost radova oko 684.000 KM


- Izvođač radova je konzorcij „Bucomerc“ d.o.o. Kiseljak – „Pejkom“ d.o.o. Beograd, a ukupna vrijednost radova je oko 684.000 KM. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.FK Željezničar se zahvaljuje Općini Novo Sarajevo, Ministarstvu kulture i sporta KS i Vladi Federacije BiH na podršci razvoju omladinskog sporta, saopćeno je iz FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.