JUNAK "ZMAJEVA"

Bejl: Vels je tim koji nikad ne odustaje, borba je u našoj krvi

Spasio bod svojoj reprezentaciji protiv SAD

Bejl: Pogodio iz jedanaesterca u 82. minuti. TWITTER

A. V.

22.11.2022

Garet Bejl (Gareth) bio je junak Velsa u sinoćnjem remiju sa SAD-om u prvoj utakmici grupe B Svjetskog prvenstva.

Američki fudbaleri su dominirali nakon prvog poluvremena te su vodili 1:0. Potom je mnogo bolji bio Vels i na kraju izjednačio golom Bejla iz jedanaesterca u 82. minuti.

- Prije dvije godine smo bili u sličnoj poziciji na Evropskom prvenstvu kada smo gubili od Švicarske u prvom susretu. Tada smo pokazali karakter, a pokazali smo ga i sada. Odavno je znamo da je Vels momčad koja nikada ne odustaje, a nismo ni ovaj put protiv SAD-a. U našoj krvi je borba. Na drugom poluvremenu i novoj borbi koju smo pokazali gradit ćemo nastavak našeg takmičenja. Dajemo sve od sebe i tako će biti u iduće dvije utakmice u grupi. Jedanaesterac? Bilo je nervoze, naravno, ali znao sam što mogu. Ja sam izvođač jedanaesteraca, morao sam preuzeti odgovornost - rekao je Geret Bejl nakon remija protiv SAD-a.

Viđenje utakmice iznio je i Ben Dejvis (Davies).

- Pokazali smo snagu i karakter te smo se vratili u utakmicu. S obzirom na naš loš ulaz u dvoboj na kraju je ovaj remi vjerovatno realan ishod. No, malo nam je i žao nakon svega jer smo u drugom poluvremenu shvatili da smo možda propustili i nešto više u ovom susretu.

Vels narednu utakmicu igra 25. novembra protiv Irana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.